De Zwakste Schakel terug op tv met Bridget Maasland

RTL4 brengt na Lotto Weekend Miljonairs met Robert ten Brink ook de quiz De Zwakste Schakel terug op televisie. 15 jaar geleden presenteerde Chazia Mourali de laatste aflevering van De Zwakste Schakel, maar nu komt de quiz der quizzen terug met RTL Boulevard-gezicht Bridget Maasland.

In De Zwakste Schakel gaan negen kandidaten de strijd met elkaar aan om een geldbedrag binnen te slepen. Samenwerking is noodzakelijk om het geld op de bank te vullen. Doel is om na iedere ronde de slechtste speler weg te stemmen om een zo sterk mogelijke ketting van spelers te vormen.

De Zwakste Schakel groeide in het begin van dit millennium bij de BBC in Engeland uit tot een culthit. Nooit eerder was een presentatrice van een quiz zo streng en kritisch naar haar kandidaten. Daarmee was een compleet nieuw fenomeen geboren. Inmiddels is de quiz in meer dan veertig landen te zien.

RTL4 maakte afgelopen week ook bekend dat het succesvolle tv-programma Lotto Weekend Miljonairs terugkomt. Robert Ten Brink keert na tien jaar terug met de quiz, die nu Bankgiro Miljonairs heet. “De terugkomst van BankGiro Miljonairs is voor mij een droom die uitkomt”, zei Robert toen.

Foto: SBS6

Geef een reactie