Deze series moet je gezien hebben volgens social media

Over series wordt enorm veel gesproken. In collegebanken, bij de koffieautomaat, in de kleedkamer; overal gaat het over de nieuwste afleveringen van onze favoriete series. Ook op social media zijn series een hot topic. Wat zijn volgens social Nederland de populairste series? Clipit analyseerde 158.640 berichten tussen 1 september en 31 oktober.

Uit het onderzoek blijkt dat Stranger Things, met de release van het tweede seizoen op 27 oktober, de meest besproken serie is op social media. Hoewel het zevende seizoen al was afgelopen toen het onderzoek begon staat Game of Thrones op de tweede plaats. Op de derde plaats staat de serie over Pablo Escobar en zijn Medellínkartel, Narcos.

Clipit analyseerde niet alleen de berichten, maar keek ook naar de PR-waarde van de series. Opvallend is dat de Nederlandse serie met Monic Hendrickx in de hoofdrol, Penoza, de derde plek bezit met een PR-waarde van 2.2 miljoen. Alleen Game of Thrones (4.1 miljoen) en Stranger Things (15.7 miljoen) hebben een grotere PR-waarde.

Als laatste is onderzocht welke series de meeste positieve berichten kregen. How I Met Your Mother is de serie waarover het meest positief wordt geschreven. Suits volgt vlak achter How I Met Your Mother. En voor de enkeling die Friends nog niet gezien heeft: ruim dertien jaar na de uitzending van de laatste aflevering is de serie nog altijd enorm geliefd.

Meer informatie vind je hieronder in de infographic:

 

Foto: Clipit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *