‘Disney-films blijven in Nederland te zien op Netflix’

De films van Disney blijven in Nederland gewoon te zien op Netflix. “Onze deals met Disney buiten de Verenigde Staten blijven exact hetzelfde”, zegt een woordvoerder van Netflix in een verklaring. Disney komt in de loop van 2019 met een eigen videodienst en haalt daarom al zijn films van Netflix.

Disney maakte hun plan voor een eigen videodienst dinsdag bekend bij de publicatie van hun kwartaalcijfers. Volgens CEO Bob Iger is het tijd om op eigen benen te gaan staan. De videodienst zal aanvankelijk alleen in de VS beschikbaar zijn, maar willen zij daarna vrij snel wereldwijd uitrollen.

Ook de films en series van Marvel lijken in Nederland niet van Netflix te verdwijnen, zoals in Amerika wel gaat gebeuren. “We zullen op vele vlakken zaken blijven doen met de Walt Disney Company, waaronder onze bestaande deal met Marvel TV”, vervolgt de woordvoerder van de On Demand-dienst.

Naast een videodienst voor films en series van Disney, werkt het bedrijf ook aan een dienst rond hun Amerikaanse sportzender ESPN. Volgens CNBC is het de bedoeling dat er volgend jaar een platform wordt gelanceerd waarop sportfans naar onder meer MLB-, NHL- en MLS-wedstrijden kunnen kijken.

Foto: Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *