Douwe Bob in het voorprogramma van Phil Collins

Douwe Bob staat in het voorprogramma van Phil Collins, zo maakte organisator MOJO dinsdag bekend. Colling staat op donderdag 20 juni in het Goffertpark in Nijmegen. Naast Douwe Bob is ook Sheryl Crow te gast.

Eind vorig jaar bracht Douwe Bob zijn vierde album “The Shape I’m In” uit, met daarop de singles “Shine”, “I Do” en “Consider”. Het werd een break up-plaat waarop je kunt dansen. Het is ook een ontwikkeling van Douwe zijn sound. Waar zijn muziek eerder vooral geïnspireerd was door Country, singer-songwriter en sixties en seventies melodieën vindt op dit album ook de synthesizer zijn plaats. Het resulteert in muziek die dicht bij zijn hart ligt.

Douwe Bob is trots om het podium met Phil Collins te delen: “Ik ben opgegroeid met alles behalve Phil Collins. Dat moest ik zelf ontdekken en dat heb ik relatief laat gedaan. Maar toen ik ‘m eenmaal ontdekt had begreep ik pas hoe belangrijk deze man als schrijver en muzikant is geweest voor de popmuziek. Je kan niet om zijn kracht heen.. en daarom is het een eer om op hetzelfde podium te mogen staan”

Geef een reactie