Down met Johnny vanaf eind maart bij SBS6

SBS6 komt vanaf eind maart het nieuwe programma Down met Johnny. Waarin presentator Johnny de Mol opnieuw de dromen van mensen waar maakt van mensen met het Downsyndroom, een autistische aandoening of andere syndromen. En degene die de wens voor een ander heeft, regelt zelf alles van A tot Z – uiteraard met de hulp van Johnny.

In de eerste aflevering zien we onder andere een wens van Max voor zijn broer Remco. De vrolijke Max is 20 jaar en heeft het syndroom van Down, zijn broer Remco heeft geen beperking. Afgelopen jaar werd Remco slachtoffer van zinloos geweld, iets waar hij nog dagelijks de gevolgen van ondervindt.

Johnny de Mol: “Jongeren met een beperking zijn vaak tot veel meer in staat dan mensen denken, en dus laat ik ze zo veel mogelijk zelf regelen. Het meest lastige is eigenlijk nog het geheim houden van de verrassing. Vaak waren ze zo enthousiast en blij voor degene die ze wilden verrassen dat ze meteen alles op tafel gooiden. Ook al hadden we net vijf minuten daarvoor afgesproken om niks te zeggen.”

Down met Johnny vanaf maandag 18 maart om 20.30 uur op SBS6.

Foto: Talpa Network / William Rutten

Geef een reactie