Eerste gasten nieuw seizoen College Tour bekend

Verenigde Naties António Guterres en directeur-generaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst Rob Bertholee zijn de eerste twee namen van het nieuwe seizoen van College Tour. Dat heeft presentator Twan Huys bekendgemaakt in het radioprogramma van Gijs Staverman op NPO Radio 2.

De 68-jarige António Guterres bekleedt sinds 1 januari 2017 de hoogte functie binnen de VN en zet zich op die positie in voor vrede en veiligheid. Eerder was Guterres al actief voor de Verenigde Naties als de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen.

In College Tour blikt hij terug op zijn eerste jaar als secretaris-generaal van de VN en kijkt hij vooruit naar 2018, het jaar waarin Nederland een tijdelijke zetel zal krijgen in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

Rob Bertholee als baas van de geheime dienst informeert hij de minister, stuurt hij spionnen aan en beschikt hij over de middelen om bijna iedereen in de gaten te kunnen houden. De AIVD is de meest tot de verbeelding sprekende en tegelijkertijd de meest geheimzinnige overheidsdienst van Nederland. College Tour is het eerste grote interview waarin Bertholee zal reageren op deze nieuwe wet en het referendum.

De andere vier gasten worden later bekendgemaakt. De eerste aflevering College Tour, dat in 2018 verhuist van de vrijdag naar de zondag, is te zien op zondag 14 januari.

Foto: NTR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *