Eerste halve finale Songfestival trekt één miljoen kijkers

Dinsdagavond was de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Ondanks dat Waylon niet te zien was, keken er wel veel mensen. In totaal schakelden er 1.097.000 mensen in voor deze halve finale. Ondanks het mooie weer, zaten er toch veel Songfestival fans klaar. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur wist meer kijkers te bereiken.

Deze miljoen kijkers zagen hoe onder andere Israël zich wist te plaatsen voor de finale. De andere landen die door zijn naar de finale zijn; Cyprus, Oostenrijk, Estland, Litouwen, Tsjechië, Bulgarije, Albanië, Finland en Ierland. Voor de halve finale van start ging keken er 749.000 mensen naar Op weg naar het songfestival. Hierin bespraken Bekende Nederlanders verschillende inzendingen. 

Het mooie weer aan de ene kant en het Songfestival aan de andere kant. Beide geen goede tekens voor de andere zenders. RTL 4 wist slechts 454.000 mensen te bereiken met Superstar chef. Daarna liepen de kijkcijfers voorzichtig op naar 518.000 voor De reis van je leven. Ook bij SBS6 waren de kijkcijfers niet bepaald hoog. Eerst begon Steenrijk, straatarm met 540.000 kijkers. Daarna keken er nog 319.000 mensen naar So You Think You Can Dance.

In de late avond ging het tussen Pauw en RTL Late Night. Beide late night talkshow besteedden aandacht aan het Songfestival. De meeste kijkers bleven bij Pauw. Daar waren Gerard Joling en Jamai te gast. Zij bespraken, voor de ogen van 808.000 kijkers, de eerste halve finale. Bij RTL Late Night deed Carlo Boszhard hetzelfde. Alleen keken daar minder mensen naar, slechts 386.000.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Foto: Eurovision

Geef een reactie