EO-programma brengt kloppend hart van de hulpverlening in beeld

NPO1 komt vanaf 1 februari met het zesdelige programma De Noodcentrale. In het programma schets de EO een indrigend beeld van de verborgen helden achter de noodnummers 112 (spoed met sirene) en 0900-8844 (geen spoed, wel politie).

De kijker maakt kennis met enkele centralisten van de politie, die alle inkomende telefoontjes in een split-second moeten inschatten. Is de persoon aan de lijn verward of in levensgevaar? De Noodcentrale is een uniek programma vol echte verhalen over een bijzonder en onmisbaar beroep.

In Nederland behandelen centralisten van de politie miljoenen noodoproepen per jaar. De kijker van ‘De Noodcentrale’ luistert mee met een aantal van deze gesprekken en wordt zo onderdeel van een pakkend hoorspel.

“Centralisten zijn de eerste hulpverleners die mensen bijstaan op cruciale momenten in hun leven”, zegt eindredacteur Nanette Zonnenberg namens de EO. “De politieman op straat krijgt veel aandacht, terwijl de achterwacht onderbelicht is. Die onzichtbaarheid werkt ook agressie in de hand. Hoog tijd dat we kennismaken met de helden achter de noodnummers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *