EO-serie geeft alarmerend beeld van klimaatverandering

De EO komt vanaf 16 februari met de documentaireserie IceScream. In de docuserie doet klimaatjournalist Bernice Notenboom er alles aan om kijkers bewust te maken van de gevolgen van de opwarming van de aarde.

Haar barre expeditie naar de Noordpool geeft een huiveringwekkend beeld van de veranderingen in het poollandschap. Voor de serie reisde Notenboom met een exclusief gezelschap van vijf succesvolle, jonge ondernemers naar Spitsbergen om daar poolshoogte te nemen.

In het drieluik wordt Notenboom op de voet gevolgd in aanloop naar- en tijdens de ‘2 Degrees’-expeditie in het voorjaar van 2017. Een belangrijke expeditie onder extreme omstandigheden, in ongenadig lage temperaturen. Samen met haar team reisde Notenboom naar de Noordpool, een ijsvlakte van zo’n 14,5 miljoen km2, waar bijna niemand komt en de elementen van de natuur vrij spel hebben.

Hier deed ze in samenwerking met NASA onderzoek naar de hoeveelheid sneeuw op het ijs. “De gemiddelde Nederlander zal het een zorg zijn of er wel of geen ijs ligt op de Noordpool”, zegt de klimaatjournalist. “Wij willen laten zien hoe benard het eraan toe is.”

IceScream, vrijdag 16, 23 februari en 2 maart om 19.35 uur op NPO 2

Foto: Martin Hartley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *