Erland Galjaard in gesprek met John de Mol

Voormalig RTL-directeur Erland Galjaard gaat na de zomervakantie om tafel met John de Mol om een eventuele functie bij Talpa Network. ‘Ik heb geen haast, want ik heb ook een concurrentiebeding van een jaar”, Dat laat Galjaard weten aan tafel bij Eva Jinek.

Sinds mei is Galjaard niet meer werkzaam bij RTL en toch kwam het vertrekt niet vanuit de directie van RTL. “Van mij werd meer verwacht dat ik in Luxemburg zou moeten vergaderen, waar ik liever niet kom. Ik ben geen corporate directeur die het wil hebben over fte’s en parkeerplaatsen. Ik wil het over de inhoud van programma’s hebben.”

Volgens Erland Galjaard is de kritiek onjuist en gaat juist goed met het mediabedrijf. Daarbij kwam ook RTL Late Night voorbij. “Ik keek vaak ver vooraf naar de gastenlijst. Ik vond het vaak te gemakkelijk te dichtbij. De kritiek dat er te veel RTL-gezichten aan tafel zaten is onterecht, want bij de Jinek zitten meer NPO-gezichten. Maar de gesprekken aan tafel waren niet interessant genoeg. Daarna gingen we aan de formule sleutelen. Dat is niet goed gegaan.”

Foto: RTL

Geef een reactie