UEFA Europa League tot 2021 bij RTL7

De UEFA Europa League is ook de komende drie jaar te zien bij RTL7, dat maakte RTL zojuist bekend. De tv-zender heeft een nieuw driejarig contract getekend met de voetbalbond.

Ondanks het vertrek van het Voetbal Inside-trio heeft de zender toch besloten een nieuw contract te tekenen met de voetbalbond. Johan Derksen die samen met René en Wilfred de overstap maakt naar Veronica hoopte dat Talpa de rechten zou binnen slepen.

Het gaat om de uitzendrechten van zowel 25 live wedstrijden als de samenvattingen van alle overige UEFA Europa League wedstrijden.  In de eerste tien speelrondes worden per avond de twee meest in het oog springende wedstrijden live uitgezonden, daarna is er nog één live wedstrijd per avond. In de uitgebreide samenvattingen worden de overige wedstrijden geanalyseerd.

Sven Sauvé: “De afgelopen negen jaar zijn we met RTL 7 de vaste basisplaats geweest voor de Europa League. Omdat we veel Nederlandse clubs in deze competitie tegenkomen vond ik het van groot belang deze rechten te behouden voor het open net. Ik ben dan ook blij dat we de kijker de donderdagavond als vaste voetbalavond bij RTL 7 kunnen garanderen.”

De opzet van de UEFA Europa League blijft de aankomende seizoenen ongewijzigd. De uitzendingen rondom de live wedstrijden starten met een voorbeschouwing en worden achteraf uitgebreid geanalyseerd. Hoe het team van presentatoren en analisten na het vertrek van het VI-trio eruit komt te zien wordt later bekendgemaakt.

Foto: UEFA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *