Expeditie Robinson 2018: De zijkwijven van kamp Zuid!

De aflevering van vanavond was voor mij en vele anderen weer een voorbeeld waarom de ”bekende” Nederlanders minder of niet thuishoren in Expeditie Robinson. Hun motieven zijn vaak niet gericht op survivallen, op het programma, op ontberingen of zichzelf tegen komen. Veel vaker liggen er carrière motieven aan ten grondslag. Na Robinson ben ik veel bekender, hoe blaas ik mijn carrière nieuw leven in, hoe zorg ik dat meer mensen mijn twitter of vlogs volgen en ga zo maar door.

Het percentage opgevers ligt bij de bekende Nederlanders veel hoger als bij de echte onbekenden die aan Robinson deel willen nemen om wat het programma is.

Robinson is honger lijden, opgevreten worden door zandvlooien, diarree,  slecht slapen, drijfnat regenen in een tropische storm en als je eten krijgt smaakt het voor geen meter, is vies of je eet elke dag hetzelfde.

Donny had in de eerste kapiteinsproef zijn team veilig gespeeld  voor de eliminatieproef, een proef die door de onbekenden bijna was gewonnen waarop Toni besloot dat zijn team hun pogingen maar moest staken om energie te sparen. Iets wat meerdere leden van zijn team niet met hem eens waren en na het verspelen van enige tijd gingen ze toch weer aan de slag met de proef omdat het bij het team van de onbekenden tegen leek te zitten. “Too little, too late” Onbekenden hadden doorgevochten tot hun laatste snik, totdat de tegenstander gewonnen had omdat ze weten dat het altijd tegen kan zitten of zoals Gregory Sedoc vertelde dat het bij hordenlopen vaker voor is gekomen dat iemand bij de laatste horde struikelt en een ander de gouden medaille wint.

Maar goed, misschien dacht Toni tactisch dus reken ik hem dit niet al te zwaar aan. Een beter voorbeeld waarom de BNN-ers misschien niet in Robinson thuishoren zijn de twee zijkwijven van kamp  Zuid, het kamp dat veilig was voor de eliminatieproef, “Zulke dingen doe je” Aisha en “RIde or Die ”Josylvio.

Ik weet welke dingen Aisha doet, zeuren en nog eens zeuren. En Josylvio is volgens zijn gezeur eerder bij het “die” gedeelte als bij het “ride” gedeelte. Deze twee hebben vorige week weliswaar vuur gemaakt maar de keuken stond op een plek waar het water bij vloed kon komen en is de keuken weggespoeld. Na de gewonnen kapiteinsproef bleek de vuursteen in hun kamp zoek te zijn (en zoals beelden ons tonen in het water te liggen.

Omdat er nu niet gekookt en niet gegeten kan worden blijkt hun moraal laag. Donny probeert voor kokosnoten te zorgen waarop Steven besluit een ladder te maken met “Conny is een baas” waarmee uiteindelijk kokosnoten worden geplukt. Bij terugkomst in het kamp met eten, kokosnoten verwacht je dat de twee zeurpieten Aisha en Josylvio positief zijn, maar niet dus! Kokosnoten komen Josylvio zijn strot uit is zijn reactie. Ik zie hem overigens niet proberen iets aan dit eentonige dieet te doen. Hij ligt daar maar met een doek over zijn ogen te klagen. Hij wil iets gebakken hebben. Loop dan toch even naar de snackbar of visboer op de hoek. Maar meteen zeuren dat je naar huis wil, zout dan op.

Aisha heeft liever een patat oorlog dus zij kan samen met Josylvio naar de dichtstbijzijnde snackbar als ze weer in de bewoonde wereld zijn, ook zij wil direct naar huis, prima kan ze haar nagels gaan lakken, daar is ze beter in dan afzien.

Overigens met het risico dat ik half Nederland op mijn nek krijg een vraag voor Josylvio, met je Egyptische, moslim achtergrond vraag ik me af of  je wel eens gevast hebt in de Ramadan? Ik respecteer Moslims dat ze zo’n Ramadan doen en volhouden. Het lijkt mij dat je niet aan de ramadan doet anders had je misschien toch beter met die ontberingen omgegaan?

Gelukkig voor hun en voor mijn mening over de bekende Nederlanders zijn er Steven Brunswijk, Corry is een baas Konings en Jody Bernal die gewoon zegt dat als je geen vuur kunt maken je eten moet zoeken waar je geen vuur voor nodig hebt en die met vruchten terugkomt. En kijk nou toch dan worden Aisha en Josylvio ook weer wat vrolijker.

Ik hoop nu dat zuid als volgend team naar de eliminatie proef moet en of Aisha of Josylvio eruit gedonderd worden.

 

Geef een reactie