Expeditie Robinson: Chaos vs structuur

De expeditie begint dit jaar met de onbekende Nederlanders, of misschien de minder bekende Nederlanders  want ze zijn ondertussen ook al  bekender geworden. Deze 4, Imke, Marlé, Carlos en Herold beginnen voortvarend. Als liefhebbers  weten zevolgens Carlos wat ze moeten doen en wordt hun hut voortvarend aangepakt. Ze willen niet op de grond slapen en hun dak is lang genoeg om ook een deel van hun spullen droog te kunnen houden.

De bekende Nederlanders beginnen zoals gebruikelijk met een strijd die begint met zwemmen. De 15 bekenden moeten bij een beeld van “the last men standing” zien te komen waar ze kunnen kiezen in welk team ze willen zitten. De 1e van elk team krijgt een gouden munt, en afhankelijk van de dikte van een touw dat je door brandt krijg je niets of stemmen.

Het zwemmen start fanatiek maar al snel merken sommigen dat ze nog een heel eind moeten en wordt de rugslag uit de kast gehaald. Carolina verdrinkt volgens  haar gevoel bijna bij het zwemmen.

Iedereen maakt zijn eigen keuzes, tussen snel een touw doorbranden en een of twee stemmen halen. En door deze keuzes en verschillende brandtijden voor de touwen ontstaan de twee kampen waarbij uiteindelijk Caroline als laatste overblijft, geen kamp krijgt en naar het eiland van de onbekenden moet.

Hierdoor ontstaan eigenlijk 3 kampen.

  1. De 4 onbekenden die aangevuld gaan worden met de afvallers van de bekende Nederlanders.
  2. Kamp Zuid, het kamp van de jongere grapjassen die het nog niet zo serieus nemen en
  3. Kamp Noord met overwegend de oudere deelnemers die het survivallen meteen serieus nemen, structuur aanbrengen en taken verdelen.

Uit de beelden van deze eerste aflevering blijkt dat de 4 onbekende deelnemers een goede band ontwikkelen, ze hebben allemaal hetzelfde doel. En groeien al naar een hecht team toe.

Verder blijkt dat de teams van de bekende Nederlanders wel uit 2 heel verschillende kampen bestaan:

Kamp Zuid bestaande uit Brace, Danny, Kai, Lil Kleine, Marieke, Soundos en Shelly. Het kamp waar chaos en discussies overheersen en Shelly wanhopig probeert structuur aan te brengen wat Soundos een beetje lukt. Zuid die uitblinken door van een instortend dak een matras te maken en de meest hilarische krabbenjacht ooit organiseren.

Kamp Noord met Anouk, Richard en Joelle, Nicole, Roeland, Henk en Niels, levenswijsheid en doeners ,die snel resultaten behalen en allen blij zijn dat ze in deze groep zitten. En waar Roeland uitblinkt in enthousiasme en vrolijkheid bij het ontdekken van vruchten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *