Expeditie Robinson Column 10: Het spel gaat nu echt beginnen

Wie is de beste Robinson? Vroeger was dat vaak de sterkste speler, degene met of de beste overlevingskwaliteiten of degene die de meeste proeven won.

Steeds  vaker blijkt echter dat sterkere spelers weg worden gestemd door complotten van zwakkere spelers om zo kans te maken in de finale te komen.

De beste overlevingskansen bij een sterke speler liggen bij het winnen van proeven/immuniteit en de trip naar winnaarseiland,  Waarna zich tijdens de eilandraad een slachtveld ontwikkeld waar vaak een verrassing ontstaat omdat spelers  zeer vaak van verbond wisselen om er zelf beter van te worden.

Dus de twee  sterke spelers Niels en Kai op winnaarseiland zitten nog even goed. Beiden genieten van het rustige leven daar alhoewel Kaj zich snel verveelt en op proeven hoopt.

In het samensmeltingskamp is iedereen nog maar net bekomen van de verassing dat Marieke eruit vloog of men begint alweer nieuwe complotten te smeden. Herold die zich door Soundos heeft laten misbruiken om al zijn stemmen in te zetten, hoe suf kun je zijn? Laat het op het eiland van de onbekenden afgesproken verbond direct vallen en probeert anderen te overtuigen op Carlos of Imke te stemmen. Soundos, Anouk e Roeland gaan maar al te graag hierin mee en Anouk, waarvan Imke denkt dat zij haar de waarheid vertelt liegt dus glashard en geeft aan dat ze nu Herold eruit gaan stemmen.

Maar ze hebben buiten Danny gerekend, die voor zijn positie vreest, uit de school klapt en het plannetje aan Carlos verteld om hem over te halen op de sterke Anouk te stemmen dit in de hoop dat Imke met Carlos meegaat en Danny weer in een drietal zit.

De allesbepalende proef wordt een uithoudingsproef, de deelnemers moeten op genummerde houten pinnen gaan staan. Er wordt steeds een nummer onthuld en die pin moet verwijderd worden. Tot er uiteindelijk 1 pin overblijft en de winnaar is degene die dan het langste blijft hangen. Uiteindelijk hangen er meerdere spelers aan een pin totdat uiteindelijk Shelly en Carlos overblijven en Carlos nipt verliest.

Het wordt dus alles op Carlos of toch misschien een aantal op Anouk. Op winnaarseiland blijkt dat Shelly een van de twee anderen uit moet dagen voor een proef. Kaj probeert haar te laten kiezen voor een duel tussen haar en Niels wijzend op een verbond dat ze ooit gesloten hadden, maar Shelly denkt tegen Kaj meer kans te hebben, daagt hem uit waarbij voor Kaj dat verbond van tafel is. Ze moeten een toren bouwen en Kaj wint.

Tijdens de eilandraad komt Shelly weer terug maar op haar kan niet gestemd worden. Herold krijgt een stem, Carlos krijgt er 3 maar Anouk krijgt tot haar schrik en verassing 6 stemmen. Dit terwijl ze haar extra stemmen niet heeft gebruikt. En ligt dus uit de expeditie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *