Expeditie Robinson column 12: Finalewaardig…

De aflevering van vanavond heeft een aantal dingen duidelijk gemaakt.

  • Niels is absoluut geen groepspersoon, terug op het eiland zonderde hij zich direct af. Als je heel sterk bent in de proeven, bot in je opmerkingen en je afzondert ben je een hele goede kandidaat om weggestemd te worden als je een keer een proef niet wint.

 

  • Roeland is de sluwste onruststoker en plannetjes maker op dit moment. Hij begon al vrij snel met opmerkingen te maken over Niels wetende dat Niels hem nu niet meer zo ziet zitten begon hij direct met heel voorzichtig het gras voor Niels zijn voeten weg te maaien.

 

  • Soundos is en blijft de zwakste kandidaat die er nog inzit omdat ze anderen haar vuile werk op heeft laten knappen. Bij de preof vandaag koos ze voor de makkelijkste oplossing en zelfs dat bracht haar nergens. Als ze zich op deze manier in de finale weet te spelen moet ze een proef winnen en dat gaat haar nooit lukken. Dus een ding is zeker Soundos gaat de expeditie niet winnen.

 

  • De proef vanavond bestond uit waterkokers te halen via een parkours met 3 moeilijkheidsgraden, des te moeilijker, des te groter de waterkoker. Soundos bleek weer een echte kneus, de makkelijkste route en nog geen enkel resultaat. Shelly viel regelmatig en ook Roeland bleek niet echt op dreef. De twee kanjers die deze proef domineerden en al vaker een van de sterkste in een proef waren zijn Herold en Niels. Die beiden de moeilijkste route namen, waarbij Niels net iets eerder was dan Herold, beiden pasten hun spelverloop aan,aan hun sterkste tegenstander en beiden waren ook de eerste 2 die aan de afsluitende puzzel mochten beginnen. Ik heb eigenlijk geen ander aan de puzzel zien beginnen? Herold begon er iets eerder aan maar Niels wist te winnen. Beide zijn mits ze niet weggestemd worden in staat om een proef te winnen, immuniteit te halen en ook op winnaarseiland te kunnen blijven door daar de proeven te winnen.

 

  • Op winnaarseiland ging de proef tussen Carlos en Niels, en met het doel om 200gram van een hele kip af te eten. Wie daar het dichtste bij kwam had de proef gewonnen. Niels won met een nipt verschil van Carlos.

 

  • En tenslotte gooide Danny nog even roet in het eten door ieders plannetjes te doorkruisen en te vragen om hem weg te stemmen gezien de steeds erger wordende oijn aan zijn arm. Het aantal opgevers bij de bekende Nederlanders blijft door de jaren heen hoger dan het aantal opgevers bij de onbekenden. Gezien de prestaties van de onbekenden dit jaar misschien een idee om elk jaar onbekenden een kans te geven of weer over te stappen op volledig onbekenden? Maar Danny kreeg uiteindelijk zijn zin en werd weggestemd.

 

Finalewaardig zijn in mijn ogen: Carlos, Niels, Herold en Kaj. De anderen helaas niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *