Expeditie Robinson Column: Een herverdeling en heeft moeder gans 9 levens?

Zoals vorige week al een beetje te zien was stonden er voor vanavond heel veel dingen te gebeuren. Op het eiland van de onbekenden zorgde de ontdekking van een 6-tal balken in het water voor onzekerheid en speculaties. Er stond een proef aan te komen, iets waar de onbekenden al naar uitkeken, maar onzekerheid over hoe of wat en eigenlijk hadden ze liever als team tegen een ander team gespeeld.

Op zuid was vooral moeder gans Soundos uitgelaten over het feit dat ze mogelijk niet terugkwamen naar het eiland. Ze zag weer kansen voor zichzelf en voor de mogelijkheid om gram te halen.

Op noord verwachtte Joëlle dat zei en haar vader Richard uit elkaar gehaald zouden worden.

Noord en Zuid worden teruggebracht naar het beeld van de last man standing waar aan iedere kant 5 bandanas hangen. 11 Bn-ers en 10 bandanas dus was het al snel duidelijk dat er een af zou vallen n die zou niet naar kamp noord of zuid gaan werd gezegd. In het midden latend wat er met die persoon zou gebeuren.

Kaj en Niels mochten kiezen wie ze in hun team wilden hebben maar moesten beginnen met iemand uit het andere team. Niels won de toss en koos voor Marieke, Kaj ging verassend voor Henk, die hij als wijze vader in zijn kamp wilde halen. Toen Niels weer mocht kiezen gaf Marieke aan dat hij Soundos absoluut niet moest nemen, ze deed niets! En Niels koos als tweede Anouk en daarna Richard, waarbij hij het plan had om Richard en Joëlle uit elkaar te halen.

De verdeling werd uiteindelijk± kamp Zuid – Niels met Marieke, Anouk, Richard en Roeland. Kamp Noord / Kai met Henk, Danny, Shelly en Joëlle. En moeder gans Soundos, tja die werd hoe verassend ook niet gekozen. En dus moet Soundos, de nietsnut van kamp Noord naar het eiland met de onbekenden, de liefhebbers die hard werken en alles  voor elkaar hebben. Dat beloofd wat, daar ontstaat ook weer een oorlog.

Nood en Zuid moeten meteen aan een poef beginnen en het verliezende team moet direct naar de eilandraad.

Zoals altijd weet Niels alles beteren bepaald hij de strategie die direct goed uitpakt, maar doordat zijn team onder water schuin uitkomt kan team noord dichterbij komen. Toch weet Niels als eerste bij de vlag te komen maar ontdekt dat hij te snel is geweest en moet hij iets terug om een zekering weg te halen, hangend aan een arm lukt het hem en kan zijn team in het water springen met hun vlag en winnen ze de proef,

De bekenden die van kamp zijn gewisseld hebben wisselende ervaringen, Marieke valt met haar neus in de boter, een nieuwkamp waar alles goed geregeld is en ook nog meteen een proef winnen. Henk en Joëlle komen in een ongeregeld rommelig zootje waardoor Henk onmiddellijk de boel aanspoort om een fatsoenlijk bed te maken wat gebeurd maar hierdoor verspeelt hij al zijn krachten. Waardoor Kai en Danny denken dat het beter is om hem weg te stemmen. Henk voelt de bui al hangen en probeert de dames zover te krijgen om Kaj weg te stemmen.

Bij de onbekenden volgt als eerste de aankomst van Soundos waar vooral de andere Bn/er, Carolina heel blij mee is. Dan moeten ze allemaal een evenwichtsproef doen, de winnaar mag naar kamp zuid of noord. Waaruit duidelijk wordt dat de afvallers uit de eilandraden vervangen worden door iemand van het eiland van de onbekenden die de proef daar wint.

Tijdens de evenwichtsproef verliest Marlé al vrij snel haar evenwicht, daarna volgen Soundos, Herold, Carlos en Caroline waardoor Imke de winnaar wordt.

Dan volgt de eilandraad en al snel blijkt dat Henk zijn plannetje niet geslaagd is en Henk weggestemd wordt. Henk die als hij daar achterblijft nog even kennis mag maken met Imke en daarna vertrekt. Imke krijgt uiteindelijk de keus om een extra stem te krijgen of 5 stroopwafels mee te nemen naar haar nieuwe kamp en zij kiest voor de stroopwafels.

En moeder gans, zij leeft nog op een ander eiland en broedt op wraak…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *