Extra cameratoezicht tijdens 3FM Serious Request

De gemeente Apeldoorn plaatst extra veiligheidscamera’s in en rondom het centrum van Apeldoorn tijdens 3FM Serious Request. In het uitgaansgebied en bij het NS-station hangen vaste camera’s.

Van maandag 18 tot en met zondag 24 december vind het Glazen Huis plaats op het Marktplein in Apeldoorn. 3FM Serious Request staat dit jaar in het teken van het herenigen van familieleden die elkaar door een ramp of oorlog zijn kwijtgeraakt.  De stad verwacht op de drukste momenten meer dan 100.000 mensen in de stad. De politie heeft speciaal om extra camera’s gevraagd.

De politie zal de beelden 24 uur per dag volgen, zei burgemeester John Berends. Zodra het ergens onrustig dreigt te worden, grijpt de politie in.

Er zijn veel extra politiemensen en toezichthouders op de been. Bezoekers worden rondom Apeldoorn via schermen gewaarschuwd dat er extra veel cameratoezicht in. Op veel plekken rond het centrum plaatst gemeente wegversperringen met betonnen blokken en plantenbakken. Daarnaast gelden vanaf woensdag veel omleidingen en afsluitingen.

Foto: NPO 3FM/Bullet-Ray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *