Finale Nederlands Vioolconcours live op NPO Radio 4

De NTR komt zaterdag 20 januari vanaf 19.00 uur op NPO Radio 4 met de finale van het Nederlandse Vioolconcours, categorie Oskar Back vanuit TivoliVredenburg in Utrecht.

De drie jonge, getalenteerde finalisten Niek Baar (1991) Tim Brackman (1993) en Hawijch Elders (1999) strijden om de eerste prijs in deze categorie met vioolconcerten van Dvorak en Schumann. Ze worden begeleid door het Residentie Orkest onder leiding van Otto Tausk. Het finaleconcert, dat start om 20.00 uur, combineert de spanning van een concours met prachtige vioolconcerten van grote componisten.

Tim Brackman en Niek Baar vertolken het Vioolconcert in d kl.t., WoO 23 van Robert Schumann. Hawijch Elders brengt het Vioolconcert in a kl.t., op. 53 van Antonin Dvořák ten gehore. Voor de Nederlandse vioolconcoursen had zich een recordaantal van 109 deelnemers uit heel Nederland aangemeld.

De jury bestaat uit Sonja van Beek, Paul Komen, Daniel Rowland, Henk Rubingh en Kees Hülsmann. Voorzitter is Kees Dijk. Beschermheer Z.K.H. Prins Constantijn der Nederlanden reikt ‘s avonds de prijzen uit.

Zaterdag 20 januari vanaf 19.00 uur bij de NTR op NPO Radio 4

Foto: NTR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *