Forensische patholoog krijgt eigen serie bij NPO

f6e849ba-0ea0-485d-b8bf-a12f010f87c9De NPO komt met een nieuw programma over forensisch onderzoek. In de serie “Doden Liegen Niet” van Omroep WNL neemt forensisch patholoog Frank van de Goot de kijker op boeiende wijze mee in de wereld van mysterieuze sterfgevallen en levensdelicten.

In de serie laat Frank van de Goot op begrijpelijke wijze zien hoe hij forensisch onderzoek bedrijft.
Dit doet hij veelal buiten het traditionele laboratorium, met praktijkproeven op diverse locaties.

Zo laat hij zien welke scenario’s kunnen leiden tot fataal letsel, maar ook weerlegt hij ongefundeerde conclusies betreffende de doodsoorzaak.

In “Doden Liegen Niet” wordt, aan de hand van veelal echte strafzaken uit het verleden, uitgezocht welke factoren (kunnen) hebben geleid tot de dood. De patholoog toont met huis-, tuin- en keukenspullen aan, hoe hij tot zijn opmerkelijke eindoordeel komt.

Zo laat hij zien hoe een slachtoffer passief in een mes kan lopen, terwijl er in eerste instantie sprake lijkt van moord met voorbedachten rade. Ook schetst hij hoe rechercheurs aanvankelijk op het verkeerde been werden gezet door een slachtoffer met een heggenschaar in zijn rug.

“Met de serie willen we laten zien hoe groot het belang is van zorgvuldige waarheidsvinding bij sterfgevallen”, zegt hoofdredacteur Bert Huisjes van WNL. “Het is geen hulp-programma, en evenmin een variant van CSI. “Het is een spannende serie, die het onderzoek naar dodelijke feiten op begrijpelijke wijze uitlegt.”

Van de Goot is een veel ingezette getuige-deskundige bij rechtszaken, waarbij hij advocaten en rechters uitleg geeft over forensische aanwijzingen en/of dwalingen in het strafrechtelijke onderzoek.

“Doden Liegen Niet” wordt in vier delen uitgezonden. Woensdag 30 november a.s. om 22.00 uur op NPO3.

Foto: WNL

2 comments on “Forensische patholoog krijgt eigen serie bij NPO

  1. Gradus schreef:

    Kan een leuk programma zijn maar is niet uitgezonden, waarom ?

Geef een reactie