‘Frank Dane maakt nieuwe ochtendshow Radio 538’

Frank Dane gaat definitief de ochtendshow op Radio 538 presenteren, dat meldt De Telegraaf vandaag. Volgens de krant zou hij daarvoor een salaris van een half miljoen ontvangen en moet hij zijn werkzaamheden voor RTL Boulevard stop zetten.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat Edwin Evers na 21 jaar gaat stoppen met zijn succesvolle ochtendshow Evers staat op. Bronnen melden aan De Telegraaf dat de radiozender een paar weken geleden de beslissing heeft genomen. Eerder doken er al geruchten op dat Dane klaar zou worden gestoomd voor de nieuwe ochtendshow.

“Evers Staat Op was niet alleen in de luistercijfers een groot succes, maar ook commercieel. Intern wordt Evers gezien als een adverteerdersmagneet en de grootste uitdaging voor Dane is om dat te blijven. Er zijn weleens berekeningen op losgelaten, waaruit bleek dat Evers goed is voor zo’n veertien à vijftien miljoen euro éxtra reclame-inkomsten, wat meteen zijn legendarische salaris verklaart.”, zo laat een ingewijde weten aan De Telegraaf.

Over de mogelijk opzet van de nieuwe show met Frank Dane is niks bekend. Ook is niet duidelijk of sidekicks Niels van Baarlen, Rick Romijn en Henk Blok verbonden blijven aan de nieuwe ochtendshow.

Foto: Talpa Radio

Geef een reactie