‘Geen Sinterklaas in de Donald Duck’

06donald-tijdlijn2Donald Duck, het grootste weekblad van Nederland besteedt dit jaar geen aandacht aan Sinterklaas. In het weekblad komt Sinterklaas niet voor. Ook komt er dit jaar geen speciale Sinterklaasuitgave. Dit bevestigd Sanoma aan Showbizznetwork. Over de reden houden zij zich op de vlakte. Zo laat een medewerker weten: ‘Op dit moment staat het op een laag pitje en het aanbod is er simpelweg niet’. Volgens de medewerker zit er geen speciale reden achter.

Ook winkelketens als Bruna, Ako, The Read Shop en zelfs Bol.com verkopen geen Sinterklaas specials van de Donald Duck. ‘Wij zijn minder met actuele thema’s bezig’ liet een andere medewerker van Sanoma aan Showbizznetwork weten. Hij vervolgde zijn antwoord: ‘Soms zijn er wel speciale thema’s zoals de Olympische Spelen’. Verder komt er veel materiaal uit het buitenland liet een medewerker van de persafdeling weten. 

Het lijkt er sterk op dat Donald Duck zich meer gaat richten op Kerst. Zo zijn er wel veel Kerstuitgaves van de Donald Duck te koop bij de bovengenoemde winkel én online ketens. Kerst is in het buitenland razend populair. Volgens de medewerkers van Sanoma heeft deze keuze niets te maken met de Zwarte Piet discussie die nu tot een hoogtepunt lijkt te komen.

De neefjes van Donald, Kwik, Kwek en Kwak en hun klasgenoten zullen dus geen schoen zetten. Zij wachten met smart op de komst van de Kerstman naar Duckstad. Het lijkt er sterk op dat Duckstad zich meer en meer gaat richten op Kerst.

(Afbeelding: www.donaldduck.nl). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *