Gerard Timmer nieuwe directeur NOS

Gerard Timmer is de nieuwe directeur van de NOS. Timmer maakt de overstap naar de NOS. Dat heeft hij zojuist laten weten aan het personeel van BNNVARA.  

Afgelopen november verliet Jan de Jong de NOS voor een functie bij voetbalclub Feyenoord. Hij volgde daarmee Eric Gudde op. Timmer over zijn overstap: “een prachtige organisatie, het hart van de journalistiek van Nederland, een betrouwbaar baken”. De taak van de NOS om het publiek te informeren met nieuws, sport en evenementen noemt hij van buitengewoon belang. “Dat verbindt ons land. En dat belang oefent een grote aantrekkingskracht op mij uit.”

Hij kijkt ernaar uit om met zijn toekomstige NOS-collega’s “verder te bouwen aan de kracht van deze omroep en de betekenis daarvan voor iedere Nederlander”. De 49-jarige Timmer richtte in 1997 samen met Bart de Graaff BNN op en was daar voorzitter tot 2006. Na een uitstapje bij SBS keerde hij in de zomer van 2007 terug naar de publieke omroep als directeur televisie bij de NPO. In 2014 werd hij algemeen directeur van de fusie-omroep BNNVARA.

Johan van der Werf, voorzitter van de Raad van Toezicht van de NOS, is verheugd over de komst van Timmer. “Met Gerard Timmer krijgt de NOS een algemeen directeur die de snel veranderende mediawereld als geen ander kent en gewend is om over grenzen heen te kijken. Gerard is een sterke en toegankelijke leider die mensen aan zich weet te binden en kan inspireren tot vernieuwing.”

Marc Adriani wordt per 1 februari 2018 interim Algemeen Directeur van omroep BNNVARA. Hij is door de Raad van Toezicht van BNNVARA aangesteld als tijdelijk vervanger van Gerard Timmer.

Foto: NPO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *