Giel Beelen laat zich opnieuw opsluiten

Radio-dj Giel Beelen laat zich woensdag 16 mei vrijwillig twaalf uur lang opsluiten in een hokje van één bij twee meter voor het goede doel. De Veronica-dj presenteert zijn ochtendshow die dag vanuit dit kleine hokje, dat symbool staat voor de bordeelhokjes in India, om aandacht te vragen voor de problematiek rondom kinderprostitutie wereldwijd.

De opsluiting is onderdeel van de ‘Lock me Up – Free a Girl actie’. Giel zal zijn ochtendshow vanuit zijn tijdelijke onderkomen presenteren, maar na zijn programma zal hij ook ieder uur op Radio Veronica verslag doen van de situatie en zijn medekandidaten, waaronder Thomas Berge en John Ewbank.

Giel Beelen: “Ik vind het een eer dat ik gevraagd ben om mee te doen aan deze actie. Het is een geweldig goed doel waar ik me graag voor in wil zetten en daarbij is het ook een uitdaging om vanuit zo’n kleine ruimte radio te maken. Twaalf uur in een mega klein hokje lijkt me al vreselijk, maar het is natuurlijk niks als je het vergelijkt met meisjes bijvoorbeeld in India die dit dagelijks moeten meemaken.”

Foto: William Rutten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *