Gouda bij Kaarslicht live op TV West

De 62e editie van het Gouda bij Kaarslicht is live te zien op TV West. De zender doet van 18.30 tot 20.00 uur live verslag van grootste evenement van Gouda vanaf de markt. Nawal Bakkali van TV West presenteert de uitzending.

In 1955 was de allereerste editie van ‘Gouda bij Kaarslicht’. Dat maakt dit evenement één van de oudste lichtfeesten van Nederland. Het is niet verwonderlijk dat er jaarlijks zo’n 20.000 mensen uit binnen- en buitenland op dit evenement afkomen. Vanaf het begin van de middag tot ver in de avond vermaken duizenden mensen zich in de historische binnenstad.

Overal klinkt muziek, zijn er wandelingen uitgezet en is er straattheater en dans. De ramen van het oude stadhuis worden verlicht met 1500 echte kaarsjes. Naast het traditioneel ontsteken van de lichtjes in de reusachtige kerstboom uit Noorwegen, leest de burgemeester van Gouda – Milo Schoenmaker – het kerstverhaal voor. Ook worden er gezamenlijk kerstliederen gezongen en zijn er optredens van de klassieke zangers Amand Hekkers, Martin van Os en Bora Balci.

Foto: Remco-Daniël Gielen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *