Gouden Film voor Huisvrouwen Bestaan Niet

De komedie Huisvrouwen Bestaan Niet heeft de Gouden Film status behaald. Meer dan 100.000 bezoekers hebben de film, sinds de release op 21 december, in de bioscoop gezien. De award werd vanmiddag feestelijk overhandigd aan cast en crew in Pathé Tuschinski in Amsterdam.

In de komedie Huisvrouwen Bestaan Niet worden twee zussen en hun moeder gedwongen om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en huishouden dat ze voeren. Gijsje is een jonge, ambitieuze controlfreak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken. 

Haar oudere zus Marjolein is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist kwijt. Haar nieuwe ambitie: schoolpleinmoeder worden. Huisvrouwen Bestaan Niet is gebaseerd op de succesvolle theatervoorstelling De Huisvrouwmonologen. Het scenario is geschreven door cabaretier Richard Kemper en de regie is in handen van Aniëlle Webster (Mees Kees langs de lijn, Kasper en de Kerstengelen).

De hoofdrollen worden vertolkt door Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten en Loes Luca. Daarnaast zijn ook Kay Greidanus, Jim Bakkum, Waldemar Torenstra, Leo Alkemade, Fred van Leer en Richard Kemper te zien in de komedie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *