Gouden Film voor Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer

Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer heeft de Gouden Film status behaald. Meer dan 100.000 bezoekers hebben de film, sinds de release op 12 oktober, in de bioscoop gezien.  Vanavond overhandigde Testpiet de award feestelijk aan Sinterklaas, tijdens De Club van Sinterklaas Live. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival.

De tienjarige Bloem is helemaal gek op het paard van Sinterklaas. Wanneer ze na verschillende pogingen Sinterklaas zo ver krijgt dat ze op zijn paard mag rijden gebeurt er iets verschrikkelijks. 


Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer is geregisseerd door Aram van de Rest. Het scenario is in handen van Gerben Hetebrij en Sander de Regt. Rollen zijn voor Wilbert Gieske, Anna-Sophie Kummer, Mike Weerts, Melody Klaver, Vincent Visser, Beryl van Praag, Anouk de Pater, Joke Bruijs, Andy Peelman, Job Bovelander, Gerard Cox, Walter De Donder, Jaak Van Assche en Wendy Brouwer.

De film is geproduceerd door Tom de Mol Productions (The Hitman’s Bodyguard, 100% Coco, Renesse, Brasserie Valentijn) en is tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *