GTST-blog: Kimberly

Het leven van Kimberly (Britt Scholte) leek zo mooi. Sinds haar komst naar Meerdijk voelde zich meteen thuis. In het begin leek ze Noud (Ruud Feltkamp) wel heel leuk te vinden. Maar hij voelde niet hetzelfde voor haar. De twee werden wel goede vrienden van elkaar. Niet veel later vond Kimberly de liefde in Rover (Buddy Vedder). Wel heeft Rover veel moeite moeten doen voor Kimberly.

Net nu de twee een relatie kregen, wilde Kimberly verhuizen. Haar vader Marcus wilde Meerdijk verlaten met zijn liefde Malena. Na veel twijfels besloot Kimberly om met hun mee te gaan. Hierdoor kwam er een einde aan haar relatie met Rover. Net nu Rover het leek te accepteren dat hij Kimberly kwijt was, bleek zij van gedachten te zijn veranderd; zij bleef in Meerdijk. 

Niet alleen voor Rover bleef Kimberly in Meerdijk. Ook wilde zij haar familie beter leren kennen. Zo kreeg zij al snel een band met haar nicht Nina (Marly van der Velden) en haar neef Lucas (Ferry Doedens). Haar leven leek haar alleen maar toe te lachen. Ze had een leuk vriendje, leuke familie en een leuke baan. Wat zou er nu nog mis kunnen gaan?

Het begon allemaal met gedoe tussen haar en Rover. Rover zette zich volop in voor de asielzoekers in Meerdijk. Dit vroeg al zijn energie en tijd. Hierdoor bleef er weinig tijd over voor Kimberly. Wanneer zij dit aan hem liet weten ontstond er een fikse ruzie. Kort daarna luchtte Kimberly haar hart uit bij Noud. Maar van het één kwam het ander; de twee belanden bij elkaar in bed.

Hierover voelde Kimberly zich enorm schuldig. Zij kon dit geheim niet langer met zich mee dragen. Maar de waarheid aan Rover vertellen kon ze ook niet. Ze besloot om het uit te maken, zonder reden. Voor Rover kwam dit al een shock. Hoe kon hun relatie nu ineens voorbij zijn? Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, kwam Aysen (Dilan Yurdakul) achter een geheim van Kimberly.

De politie van Meerdijk was bezig met een zaak. In deze zaak doken naaktfoto’s van Kimberly op.  Voorzichtig probeerde Aysen om Kimberly hier naar te vragen Maar Kimberly wilde er niets van weten. Ook aan Nina wilde Kimberly niet zeggen over de foto’s. Zij ontkende dat zij op de foto’s te zien was. Maar het verleden leek haar langzaam maar zeker in te halen.

Leven met een leugen kon Kimberly niet. Zij besloot om Rover alles te vertellen over haar one-night-stand met Noud. Dit nieuws kwam keihard aan bij Rover. Vol woede ging hij verhaal halen bij Noud. Van Kimberly wilde zij dan ook niets meer weten. Hij wilde maar één ding; wraak nemen op zijn ex-vriendin. Dan hoort hij ineens over het politieonderzoek naar foto’s van Kimberly.

Wanneer Rover achter de naaktfoto’s van Kimberly komt, besluit hij deze foto’s online te zetten. Waar Kimberly bang voor was kwam uit. Iedereen kreeg de foto’s te zien. Sinds dien werd Kimberly voortduren lastig gevallen door allemaal jongens. Nu moest ze wel toegeven dat zij het was die op die foto’s te zien was. Er ontstond een situatie waarin Kimberly lastig werd gevallen op haar werk. Gelukkig wist Rover op tijd in te grijpen.

Nu was het Rover die zich schuldig voelde. Langzaam maar zeker leken de twee elkaar weer te vinden. Maar de leugen rondom de publicatie bleef tussen hen in te staan. Net wanneer het beter leek te gaan tussen Kimberly en Rover kwam hij met een bekentenis. Hij vertelde aan Kimberly dat hij de foto’s van haar online heeft gezet. Dit komt als een shock aan bij Kimberly.

Weer is het uit tussen de twee. Het gevolg hierdoor is dat Kimberly het huis niet meer uit durft. Via een video op social media gaat Rover publiekelijk diep door het stof. Maar in plaatst van het op te lossen, maakte hij het alleen maar erger. Net nu de rust even leek weer te keren, werd het alleen maar erger. Kimberly raakte steeds verder in een depressie.

Rover zag geen andere uitweg dan om te verhuizen. Hij besloot om te gaan verhuizen naar Canada, naar zijn vader Bill. Tijdens het afscheid liet Kimberly aan Rover weten dat zij hem vergaf. De twee leken elkaar even weer te vinden. Maar het besluit van Rover stond vast; hij verliet Meerdijk. Ook dit nieuws kwam hard binnen bij Kimberly. Steeds verder raakte Kimberly verstrikt in haar depressie.

Zij maakte in het geheim plannen om een einde aan haar leven te maken. Via het internet wist Kimberly aan slaappillen te komen. Op Sinterklaasavond had Kimberly voor al haar vrienden iets speciaals gemaakt. Niemand leek door te hebben wat de bedoeling van Kimberly was. Dan kwam de dag dat Kimberly spoorloos verdwenen was.

Via Malena krijgt Nina te horen dat Kimberly niet zichzelf was. Met al haar vrienden is ze op zoek naar Kimberly. Maar het besluit van Kimberly staat vast; zij wil niet meer verder leven. Net wanneer Bing en Nina het strandhuisje vinden, lijken zij te laat. Kimberly heeft net daarvoor een grote hoeveelheid slaappillen ingenomen.

Bing en Nina lijken in shock. Zijn zij nog op tijd aangekomen om Kimberly te redden? Of komt alle hulp nu te laat? Welke gevolgen zal dit nieuws op de familie Sanders gaan hebben? Zal Kimberly hulp gaan krijgen om uit haar depressie te komen? Of Kimberly haar zelfmoordpoging overleefd zal donderdagavond duidelijk worden.

Het is wel goed dat GTST het thema zelfmoord in de serie brengt. De gevolgen van (internet)pesten zijn niet altijd even duidelijk. Wat kan lijken op een grap, kan ook heel anders overkomen. Ook het publiceren van een (naakt)foto kan grote gevolgen hebben. Soms kunnen mensen geen andere uitweg zien dan zelfmoord. Gelukkig zijn er veel instanties die hulp kunnen bieden. Dat is ook te zien geweest na iedere aflevering van GTST. 

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Geert de Lange

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *