‘GTST heeft al opnames voor oktober achter de rug’

De soapserie van RTL 4, Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST), maakt een roerige tijd mee. Dat nieuws werd dinsdag nog behandeld in RTL Boulevard. Waar de soap normaal 1,4 miljoen kijkers scoort, lopen de kijkcijfers nu fors terug. Toch is er (voorlopig) nog geen reden tot zorgen. Want na de zomer zal GTST gewoon doorgaan, tenminste daar lijkt het op.

Zo zijn er al opnames gemaakt voor oktober. Dat nieuws maakte De Stadskoerier woensdag bekend in haar huis-aan-huis krant. Hierin staat een artikel waarin blijkt dat er opnames gemaakt zijn, die waarschijnlijk in oktober te zien zal zijn op televisie. De jonge inwoner Diago-Jace uit Genemuiden heeft namelijk een rol in GTST gekregen.

Hij is te zien als Max, de zoon van Nina (Marly van der Velden) en Bing (Everon Jackson Hooi). De aflevering met Diago-Jace was maandagavond te zien op RTL 4. Hij zat op de schoot van Shanti (Bertrie Wieringa). Zij paste op Max omdat zowel Nina als Bing andere verplichtingen hadden. Max leek het niet erg te vinden met Shanti.

Hoe het komt dat de kijkcijfers instorten is geen officiële verklaring. Mogelijk spelen de huidige verhaallijnen een rol. Meerdijk is in een rap tempo verjongd. Zo kwamen onder andere Jojo (Stephanie van Eer) en Valentijn (Vincent Visser, midden op de foto) de cast versterken. Maar de GTST-kijker zat daar niet bepaald op te wachten.

Vooral de huidige verhaallijn rondom Valentijn is allesbehalve prettig. De puber maakt een feest van zijn leven, in tegenstrijd met zijn moeder Charlie (Lieke van Lexmond). Of zij nog terugkeert naar Meerdijk is nog niet bekend. Het terughalen van (oude) personages naar het fictieve dorp is overigens geen slecht idee.

Een goed voorbeeld hiervan is toch wel Linda (Babette van Veen). Na een lange afwezigheid keerde zij samen met haar twee kinderen terug naar Meerdijk. Inmiddels is zij niet meer weg te denken uit GTST. Momenteel lijkt ze haar leven weer aardig op de rit te hebben. Zij stond op het punt om te gaan scheiden van haar man Anton (Joep Sertons). Deze scheiding is inmiddels van de baan en de twee lijken weer gelukkig met elkaar.

Het lijkt er dus op dat de soapserie, ondanks de tegenvallende kijkcijfers, gewoon door blijft gaan. Of dat daadwerkelijk zo is, is nog even afwachten. Er zou binnenkort namelijk nieuws naar buiten komen over GTST. Of dat te maken heeft met de kijkcijfers is nog niet duidelijk.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Geert de Lange

Geef een reactie