GTST Zomer-blog 2019: De zomer-cliffhanger

Vrijdagavond was het dan zo ver; de zomer-cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden. Veel verhaallijnen kwamen tot een spannend hoogtepunt. De bedoeling was om de kijker met veel vragen de zomermaanden in te sturen. Nou dat is meer dan gelukt, misschien wel een beetje te goed. Maar wat is er allemaal precies gebeurd?

Nina (Marly van der Velden) is door het dolle heen. Zij hoort via Rik (Ferry Somogyi) dat Daan (Dorian Dindels) uit zijn coma is ontwaakt. Wanneer Nina even alleen is met Daan gebeurd er iets raars. Daan zoent Nina ineens en Nina zoent hem terug. De twee lijken allebei in de war. Waar zal dit toe gaan leiden?

Ondertussen probeert Janine (Caroline de Bruijn) te ontspannen in de sauna. Samen met Linda (Babette van Veen) geniet ze van een gezellige middag. Maar dan hoort Janine hoe Linda over een ‘feest’ van meneer Sanders heeft op het terras van de Rozenboom. Meteen gaat Janine een kijkje nemen wat Ludo aan het vieren is.

Eenmaal buiten doet Janine een schokkende ontdekking. Haar grote liefde Ludo staat op het punt om te trouwen met Billy de Palma (Lone van Roosendaal)! Zowel Ludo als Billy waren de afgelopen weken ineens spoorloos verdwenen. Nu staan ze samen voor het altaar. Zonder vrienden, zonder familie maar wel in het bijzijn van Janine. Zij hoort nog net hoe Ludo ‘ja’ zegt tegen Billy. Gaan de twee echt met elkaar trouwen? Is het echt over en uit tussen Janine en Ludo? Of speelt Ludo een spelletje met de twee vrouwen?

Amir (Alkan Çöklü) is opgeroepen om met een traumahelikopter mee te vliegen. Hij moet uitrukken voor een ernstige aanrijding. Er zijn drie gewonden gevallen door een aanrijding tussen een auto en wielrenners. Amir en zijn collega’s proberen om alle slachtoffers te helpen. Maar de bestuurder van de auto vindt dat zijn vrouw eerst geholpen moet worden en is behoorlijk agressief. Amir probeert om de man te kalmeren.

Ondertussen is Sjors (Melissa Drost) druk bezig met een verrassing voor haar man. Zij heeft een tafeltje in de Koning gereserveerd om haar drie maanden huwelijk te vieren. Helemaal in de wolken is ze druk met de voorbereidingen. Maar dan krijgt ze een verontrustend telefoontje uit het ziekenhuis…

De bestuurder van de auto is des duivels en pakt een knuppel uit zijn auto. Hij haalt hard uit naar Amir’s hoofd en gaat er dan met zijn gewonde vrouw vandoor. Amir kan niets beginnen en valt op de grond. Zijn collega’s proberen om hem in leven te houden. Zij haasten zich, met de andere gewonden, naar het ziekenhuis.

In het ziekenhuis krijgt Sjors de schrik van haar leven. Haar man, Amir, is niet meer aanspreekbaar. Net nadat hij in het ziekenhuis is, krijgt hij een hartstilstand. Sjors weet niet wat ze ziet en raakt volledig in paniek. De collega’s van Amir doen er alles aan om zijn leven te redden, maar het lijkt zinloos. Gaat Amir het wel overleven? Is Sjors na drie maanden al weduwe?

Alsof dat allemaal niet genoeg is, gaat het ook niet goed met Jojo (Stephanie van Eer). Zij voelde zich al een paar weken niet zo lekker. Met haar collega’s van het YouTube-kanaal Grapjassen, moet ze een optreden geven. Haar grote liefde Valentijn (Vincent Visser) dwingt haar om te gaan zingen in Boks. Kimberly (Britt Scholte) heeft vrijwel meteen door dat het niet goed gaat met Jojo.

Toch zingt zij door en laat zich niet kennen. Bij een tweede nummer gaat het niet meer zo goed. Ineens wordt het zwart voor haar ogen. Voor een zaal vol mensen stort ze in elkaar en is niet meer bij kennis. Gelukkig is Anton (Joep Sertons) aanwezig om eerste hulp te verlenen. Hij vraagt direct om 112 te bellen. Hoe gaat dat aflopen met Jojo? Wat is er nu precies met haar aan de hand? Komt het allemaal nog wel goed met haar?

Allemaal vragen die zijn ontstaan door deze zomer-cliffhanger van GTST. Het duurt nog even totdat wij de antwoorden krijgen. Willen wij de antwoorden wel krijgen? Het duurt nog wel even; 2 september is GTST pas weer terug voor een nieuw seizoen.

Gelukkig hoeft de GTST-kijker de soapserie niet te missen. De komende weken komt er iedere week weer een nieuwe GTST Zomer-blog. Iedere blog zal weer in het teken staan een bepaalde gebeurtenis. Volgende week blikt Sebastiaan terug op het begin van het afgelopen seizoen. Hoe is het seizoen ook alweer precies begonnen? Dat lees je volgende week in een gloednieuwe GTST Zomer-blog.

Tot volgende week!

Geef een reactie