Guido Spek vertrekt uit GTST

Soapacteur Guido Spek stopt met Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Dit nieuws werd vrijdag bekend gemaakt. In de soapserie van RTL 4 is Guido beter bekend als Sjoerd Bouwhuis.

Sjoerd is van plan om een wereldreis te gaan maken. Na zijn huwelijk met Aysen (Dilan Yurdakul) is hij van plan om Meerdijk te verlaten. Voor hoelang Sjoerd en Aysen vertrekken is nog niet bekend. 

Of Aysen ook echt met Sjoerd meegaat is ook nog onduidelijk. Maar voor Sjoerd staat het vast. Hij wil koste wat kost op wereldreis. De laatste maanden waren bijzonder zwaar voor hem. Zo verbrak hij het contact met zijn vader Anton (Joep Serton). Anton zat een lange tijd in de cel vanwege de moord op Jan Maes. Alle bewijzen leken naar Anton te wijzen. Dit was voor Sjoerd de druppel; hij wilde niets meer van zijn vader weten.

Dan krijgt het verhaal een bizarre wending. Ineens bekend Zoë (Anouk Maas) dat zij Jan Maes heeft vermoord. Wanneer Zoë officieel wordt opgepakt, komt Anton op vrije voeten. Dan blijkt dat Aysen al die tijd wist dat Anton onschuldig was. Wanneer Sjoerd hier achter komt verbreekt hij zijn relatie met haar. De twee hadden zelfs al trouwplannen. Voor Sjoerd was het volkomen helder, hij wilde niets meer van Aysen weten.

Wanneer de band tussen vader en zoon weer langzaam herstelt, is Sjoerd iets nieuws van plan. Hij wil Meerdijk alsnog verlaten. Dit kan en wil Anton niet laten gebeuren. Hij gaat verhaal halen bij Aysen. Zij twijfelt eerst nog, maar gaat toch met Sjoerd praten. Dan blijkt dat er nog steeds liefde is tussen haar en Sjoerd. De twee komen weer samen en willen alsnog gaan trouwen.

Of het huwelijk ook daadwerkelijk doorgaat is nog niet helemaal duidelijk. Maar dat Sjoerd  Meerdijk verlaat staat vast. Guido gaat namelijk het theater in. De acteur heeft een hoofdrol gekregen in Late Lente. Deze theatervoorstelling zal vanaf september te zien zijn. Of de acteur daarna weer terugkeert in GTST is ook niet helemaal duidelijk.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur bij RTL 4.

Foto: Otto van den Toorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *