Het beste voor Kees hit op Uitzending Gemist

kees2De spraakmakende documentaire Het beste voor Kees is een hit op Uitzending Gemist. Drie weken na uitzending heeft de film meer dan 400.000 views op Uitzending Gemist en staat daarmee op plaats 4 van de meest terug gekeken uitzendingen ooit.

De televisie-uitzending van NCRV 2Doc op 2 juni jl. trok in totaal 765.000 kijkers en werd met het cijfer 8,3 hoog gewaardeerd. In Het beste voor Kees. van regisseur Monique Nolte en producent Selfmade Films, volgen we de 49-jarige autistische Kees Momma en zijn ouders in hun dagelijkse leven en hun pogingen om een toekomstperspectief voor Kees te creëren.

De uitzending bracht een hausse aan reacties te weeg op internet en social media. De Facebook-pagina van Het beste voor Kees, waarop o.a. brieven van Kees aan de regisseur te lezen zijn, heeft meer dan 26.000 likes. Het filmpje met een fragment uit de documentaire, dat door derden op YouTube is geplaatst, is meer dan 1,1 miljoen keer bekeken.

Een andere documentaire van de NCRV staat ook in de top 10 van Uitzending Gemist. Nachtvlinder, de laatste dagen van Priscilla staat met 355.000 views op de negende plaats. De documentaire over de euthanasie van de 26-jarige Priscilla wordt op zondag 6 juli a.s. herhaald.

 

Geef een reactie