Hitserie Penoza naar de bioscoop

De succesvolle serie Penoza krijgt een vervolg in de vorm van een film. De opnames van de film starten binnen enkele maanden en vinden plaats in zowel Amsterdam als in het buitenland. Dat heeft producent NL Film dinsdag bekendgemaakt.

Regisseur en schrijver Diederik van Rooijen is erg tevreden met het scenario en de financiering van het project is rond. Welke acteurs precies te zien zijn en waar de film exact over gaan kunnen de makers nog niet zeggen.  “Maar alle vaste acteurs die we wilden, hebben ja gezegd”, vertelt Van Rooijen.


De film zal een op zichzelf staand verhaal vertellen dat tegelijkertijd teruggrijpt op de laatste vijf seizoenen van Penoza.  “Voor de trouwe fans wordt het een feest van herkenning, op heel veel fronten”, belooft Van Rooijen. “Maar we willen dat ook mensen die de serie niet kennen plezier aan de film kunnen beleven.”

Monic Hendrickx vertolkte in de serie de hoofdrol van de succesvolle serie. Daarnaast waren onder meer Loek Peters, Raymond Thiry, Gijs Naber, Sigrid ten Napel, Hajo Bruins, Eric Corton, Olga Zuiderhoek en Niels Gomperts te zien.

Foto: KRO-NCRV / Pief Weyman

Geef een reactie