Holland’s Got Talent 2019: Een beetje Deutsch?!

Het was zaterdagavond alweer tijd voor de vierde halve finale van Holland’s Got Talent (HGT). In deze vierde halve finale streden negen acts voor de laatste twee finale plekken. Nou iedereen had er duidelijk zin in. Vooral Freddy met zijn touwen. Hij maakte meer show van zijn act. Meer humor, meer acrobatisch en meer een mix van beiden. Nou dat is hem meer dan gelukt.

Maar het jury commentaar moest geheel in het Engels. Voor Paul de Leeuw was dat wel even lastig. Hij probeerde in het Duits, iets wat hem beter ligt. Hij grapte nog dat hij op deze manier voor de Duitse zender RTL aan de slag zou kunnen. Wie weet ligt er wel een samenwerking klaar met Sylvie Meis. Hoe tof zou dat zijn zeg? Paul en Sylvie samen in Das Supertalent! Ik ben voor.

Maar terug naar de halve finale. De act die meteen afviel was toch wel Nick en zijn jojo’s. Wat was die jongen zenuwachtig zeg. Zijn muziekkeuze was te luid en overheerste zijn act. Want spelen met een jojo is heel knap. Als je de muziek weg zou denken, was het best een geslaagde act. Helaas drukten Paul en Dan op hun kruis. Dus een finaleplek lijkt hiermee heel klein.

Martijn zong een heel gevoelig Nederlandstalig nummer. Hij droeg het op aan zijn vriendin en aan zijn pas overleden oma. Wat ontzettend mooi om op deze manier een ode te brengen. Helaas vond ik het begin niet heel sterk. Dan vond ook dat hij een beetje angstig keek. Maar later herpakte Martijn zich goed en zong het heel goed af.

Zangeres Sichi kwam op in een hele mooie rode jurk. Haar stem is heel bijzonder te noemen. Zij zong een opera achtig nummer uit Cats. Ik moet zeggen dat ik het heel goed vond. Een uniek stemgeluid dat zeker ver kan komen in HGT. Maar de jonge Ripley zong ook opera. Wat was hij trouwens goed. Ik verstond niets van wat hij zong, maar hij deed het maar wel mooi even.

Verder vond ik Justin en Tosca ook heel erg sterk samen. Hun dansoptreden was meer dan bijzonder te noemen. Wat zeg ik, heel uniek om naar te kijken. Misschien is dit wel één van de beste dansacts van dit seizoen. Hier heb ik echt van genoten. Misschien is dit wel goed genoeg voor de finale. Want die plekken hebben ze zeker verdiend.

Shinshan is ook een hele goede danser. Hij kreeg immers een Golden Ticket van Angela tijdens de audities. Dus hij had een streepje voor op de rest. Zijn dans act was wederom heel erg mooi om naar te kijken. Het ontroerde hem zelf ook ontzettend en dat maakt het misschien ook zo mooi. Dans is zoveel meer dan dans alleen. Er wordt ook een verhaal verteld. Een verhaal zonder woorden, maar met heel veel gevoel. Heel knap gedaan.

Dan nog even Miki Dark. Want een griezel is dat zeg! Maar hij bleek ook humor te hebben. Een man van weinig woorden, nou zeg maar gerust geen woorden. Chantal was geen fan van hem, maar de rest van de jury wel. Het is een magische man, die Miki. Ik vond zijn act heel eng en spannend maar ook weer uniek. Ik bleef er wel naar kijken en genoot er toch wel van.

Als ik zou moeten kiezen dan zou ik Shinshan en Miki Dark meenemen naar de finale. Miki mag naar de finale omdat ik het ook wel eens leuk vind om een magische man in de finale te zien. Niet alleen zang of dans, maar ook iets anders. Want daar draait HGT wel om. De jury was het niet geheel met mij eens, hoe verrassend. Shinshan plaatste zich wel voor de finale. Naast hem wist ook Ripley de finale te halen. Dus die twee zijn volgende week opnieuw te zien in de grote finale.

De finale van Holland’s Got Talent is zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: VARA / John Kramer

Geef een reactie