Holland’s Got Talent 2019: Juryleden; wie is wie?

Juryleden. Ze zijn er in vele soorten en maten. Wanneer je auditie doet is het wel van belang dat je weet wie de juryleden zijn. Maar helaas wist Jake niet helemaal voor wie hij moest auditeren. Gelukkig wist hij wel wat hij kwam doen; namelijk met een diabolo allerlei trucs laten zien. De juryleden waren wel zo vriendelijk om zichzelf voor Jake even voor te stellen.

Zo gaf Angela aan dat zij 23 jaar was. Chantal maakt de wc’s schoon en Dan was de vroegere manager van de Dolly Dots. Het publiek kon deze vorm van voorstellen wel waarderen. Jake liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Zijn act werd heel goed ontvangen, want doe hem dat maar na met een diabolo. Wel mag er volgens de jury meer aan show gedaan worden. Dus wie weet laat hij dat wel zien in de volgende ronde.

De avond werd heel bijzonder geopend. De vijftienjarige Sebastian kwam het podium op. Hij liet een hele bijzondere manier van bopping zien. Iedereen was meteen onder de indruk. Het publiek in Zwolle keek ook ademloos toe hoe Sebastian zijn talent liet zien. Nog voor de juryleden konden stemmen drukte Dan op de Golden Buzzer. Hij was zo onder de indruk dat Sebastian meteen door is naar de liveshows. Hem zien we dus zeker terug in de talentenjacht.

Tussen alle acts door was het tijd voor een praatje. Zo kreeg Dan een bericht van oud jurylid Gordon. Was het nog wel gezellig zonder hem? Hierop stuurde Dan een bericht van hem met Paul. Hieruit bleek wel dat Dan Gordon niet per se mist. Hij kan het ook aardig goed vinden met Paul. De sfeer in de jury is meestal opperbest.

Het was ook de avond van de koren. Ontzettend veel groepen kwamen voor de juryleden zingen. Je zou je bijna hardop afvragen of je wel echt naar Holland’s Got Talent aan het kijken was. Want het deed even denken aan Korenslag, een talentenjacht van de publieke omroep. De koren zorgden wel voor de nodige hilariteit, maar niet veel wisten de volgende ronde te halen. Nee, koren in Holland’s Got Talent doen het niet heel erg goed.

Maar er was ook één meisje die wel kon zingen. Ik heb het dan over de zeventienjarige Ayla. Zij had een vrij droevig verhaal. Zo is zij als kind gepest om haar uiterlijk. Dit heeft ertoe geleid dat zij anorexia heeft gekregen. Gelukkig gaat het nu een stuk beter met haar. Zingen is iets waar zij helemaal van op leeft.

Nou dat heeft Zwolle geweten. Zo zong zij het nummer Million Reasons van Lady Gaga. Iedereen in het publiek was doodstil en was behoorlijk onder de indruk van het optreden en van het verhaal natuurlijk. Wel waren er een paar opmerkingen van de juryleden. Met vier keer een ja kan Ayla daar mooi aan werken, want zij is door naar de volgende ronde.

Euvgenia, kent u die nog? Het bekende jurylid uit So You Think You Can Dance maakte een soort comeback bij RTL 4. Niet als jurylid hoor, maar als choreograaf van een danstrio. Een vader een moeder en een dochter dansten met elkaar. Het was wel een beetje raar om naar te kijken. Het zag er op sommige momenten wel een beetje intiem uit. Ondanks dat het ‘raar’ was zijn ze wel door naar de volgende ronde. Euvgenia was helemaal blij, dus ook haar zien we terug?

De avond werd in stijl afgesloten, letterlijk. Een man kwam met een kameel op. Chantal was helemaal enthousiast van deze kameel. Die luisterde overigens naar de naam Aladdin. Een hele bijzondere naam voor zo’n dier. Maar ja, een dier op het podium van Holland’s Got Talent, moet je dat wel willen?

Nou wat was nu eigenlijk het hele idee? Aladdin zou een doekje uit een kist pakken. Helaas was de kameel, die ook nog eens ADHD had, geen zin in. Geef Aladdin eens ongelijk! Ik zou het ook niet leuk vinden als iemand mij met mijn hoofd in een kist zou duwen. Al snel kreeg Aladdin vier keer een rood kruis. Dus daarmee was het afgelopen zou je denken. Maar nadat alle kruizen rood kleurden pakte hij alsnog het doekje. Helaas was het niet goed genoeg voor een volgende ronde. Dus Aladdin zien wij niet terug, wat misschien ook maar beter is ook.

Het was weer een leuke avond vol talent. Een mooie afwisseling van allerlei mooie acts. Hier en daar waren er ook een aantal die behoorlijk slecht waren, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Volgende week gaat de zoektocht naar talent gewoon verder, dus tot volgende week!

Holland’s Got Talent is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL

Geef een reactie