Holland’s Got Talent 2019: ‘Omroep Max gevoel’

Het was zaterdagavond weer tijd voor de tweede halve finale van Holland’s Got Talent (HGT). In deze halve finale streden negen acts voor een plek in de finale. Opvallend genoeg trad Kayden niet op. Hij kreeg in Zwolle een Golden Ticket van Paul. Hiermee plaatste hij zich direct voor de halve finales. Maar wegens een schouderoperatie kon hij niet optreden. (Later hier meer over).

The Pheasant Pluckers wist het publiek en de jury te laten lachen. Hun muzikale act was heel bijzonder. Je moet er van houden denk ik dan. Zelf vond ik deze act niet heel goed. Paul kreeg er een ‘Omroep Max gevoel’ van. Daar kan ik wel in meegaan. Toch is er een publiek voor deze muzikale groep. Ik behoor overigens niet tot het publiek.

Zelf keek ik heel erg uit naar het optreden van Bart. Vanwege zijn strip act moest hij als laatste optreden. Naast strippen kon hij ook goed jongleren. Hij deed het dit keer met balken en met emmers. Helaas liet hij een paar keer iets vallen, maar de act zelf vond ik wel heel origineel. Hij eindige zelfs met kleren aan! Een totale verrassing voor zowel de jury als ook voor mij! Ik ben fan van Bart. Helaas kon ik niet op hem stemmen, anders had ik dat zeker gedaan.

Drie mannen die dansen op hakken. Is dat wel iets voor HGT? Nou reken maar! De mannen van Trinxx lieten maar weer eens zien hoe goed zij kunnen dansen. Het werd een heel opvallend en vooral grappig optreden. Zij wilden laten zien dat iedereen mag zijn wie die wil zijn. Een act met een mooie boodschap. Daar draait het ook wel een beetje om. Hier heb ik ook zeker van genoten!

Helaas waren er ook twee acts die het niet zo goed deden. Dan druk ik mij nog voorzichtig uit. Het optreden van Lex en van Jaidy verliep niet zo soepel. Het ging zelfs zo slecht dat Dan en Paul op hun rode kruis drukten. De zang van beiden was tijdens de audities stukken beter. Vooral Jaidy had het er zichtbaar moeilijk mee. Dat kan ik ook heel goed begrijpen, je staat immers niet voor niets in de halve finale.

De dansende familie van Familie Shulha vond ik heel vreemd. Ik snap niet waarom de jury deze familie doorliet naar de halve finales. Een man die met zijn vrouw én dochter danst, tegelijkertijd. Waarom zou je dat überhaupt willen? De muziekkeuze vond ik ook heel vreemd. Het paste niet bij deze familie. Deze familie gaat vermoedelijk niet door naar de finale. Maar dat hangt allemaal van de jury af.

De avond werd geopend door Fleur. Haar optreden was heel energiek en vrolijk. Een hele leuke opening van de avond. Ik moet zeggen dat ze het heel goed gedaan heeft. In Zwolle wist ze iedereen al in te pakken. Nu, in de halve finale, leek haar dat opnieuw te lukken. Maar of het voldoende is voor de finale?

Nou niet helemaal. De jury had het zichtbaar moeilijk om een keuze te maken. Na lang overleg plaatste Pheasant Pluckers zich voor de finale. Een hele opvallende keuze moet ik zeggen. Ik had niet op deze groep gestemd. De tweede act die naar de finale mocht was niet Bart. Daar hoopte ik misschien teveel op. De mannen van Trinxx wisten de finale wel te halen. Zij mogen in de finale opnieuw laten zien hoe goed zij op hakken kunnen dansen.

Nu kom ik nog even terug op Kayden. Paul bezocht hem in het ziekenhuis met een bloemetje en wat lekkers. Hij vond het oprecht jammer dat Kayden niet mee kon doen aan de halve finale. Wel gaf Paul aan dat Kayden mocht komen optreden in Paul Pakt Uit, als dat kan. Wat een ontzettend mooi en lief gebaar van Paul. Kayden krijgt hiermee toch nog een kans om nog een keer op televisie op te treden!

Holland’s Got Talent is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL / William Rutten

Geef een reactie