Holland’s Got Talent 2019: Paul’s debuut

Zo. Het heeft even geduurd, maar Holland’s Got Talent (HGT) is terug voor het tiende seizoen. Er zijn wel een aantal dingen veranderd. Zo zit niemand minder dan Paul de Leeuw achter de jurydesk. Meteen bij het allereerste moment lijkt het erop alsof Paul al jaren op die plek zit. Hij heeft de plek van Gordon overgenomen. Laten we zeggen dat Paul even de kat uit de boom kijkt.

Bij de allereerste act vroeg Chantal Janzen of Paul al spijt had. Deze eerste act was namelijk een hele bijzondere. Met het hoogtepunt; dansen in een latex pak. Het was een man die de jury liet lachen. Ook de mensen in het publiek konden het niet laten om te lachen. Alleen of het positief bedoeld was; is niet helemaal duidelijk. Volgens mij was het vooral een vrolijke act. Paul wist niet zo goed wat hij mee maakte. 

Ook kwam er een duo/groep het podium op. Het ging om twee mannen; Appie en Edwin. Zij hadden een hele originele naam bedacht: A37. Deze naam is ontstaan vanwege de afstand tussen de twee. Zij zongen een zelfgeschreven lied, die het vooral goed zou doen in de kroeg. Maar op het podium van HGT is het niet goed genoeg. Dan Karaty deelde die mening, hij wilde A37 niet door laten gaan.

Toch was het publiek in Zwolle wel heel enthousiast. Het publiek ging helemaal los op A37. Paul, Chantal en ook Angela Groothuizen vonden het wel heel leuk. Angela verstond helaas niet helemaal goed wat de mannen zongen. Dus daar is nog veel uit te halen. A37 is in ieder geval door naar de volgende ronde. Waarom is mij niet duidelijk, sommige dingen wil je ook niet begrijpen.

Over duo’s gesproken; Serdi en Nicky kwamen heel vrolijk over. Vooral de lach van Serdi was heel aanstekelijk. Voor de act begon werd het duo al lachend geïnterviewd. Hier leek het erop alsof het vooral lachen werd voor het publiek. Maar toen hoorde iedereen het verhaal van Serdi. Hij verloor op zesjarige leeftijd zijn beide ouders bij een auto ongeluk. Hier word je toch wel even stil van.

Ineens word je beeld compleet anders. Je valt van de ene in de andere verbazing. Nicky begon met zingen en Serdi zorgde voor de achtergrond muziek. Er kwamen allerlei rare geluiden uit de mond van Serdi. Paul en Chantal moesten hier erg om lachen. Maar het paste wel heel goed bij de act. De stem van Nicky was verrassend goed. Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Al met al was dit een hele goede act, een goede act voor HGT. Dus zijn ook door naar de volgende ronde.

Imitaties. Je kent ze wel van Koefnoen of de TV Kantine. De één kan het en de ander kan het net even iets minder. Neem nu een salarisadministratiemedewerker. Die nam de proef op de som (lees woordgrap). Hij wilde wel eens even laten zien wat hij kon. Hij imiteerde onder andere Piet Paulusma en André Rieu. De stemmen klonken niet heel erg goed. Ook de grappen vielen niet in de smaak. Chantal was er al snel klaar mee en drukte als eerste op haar rode kruis. Helaas volgden de kruizen van Paul, Dan en Angela al snel. Vier keer een rood kruis is meteen door naar huis.

Door zangeres Lynda Law was er spanning voelbaar tussen Paul en Angela. Paul maakte een opmerking over Lynda en Angela, de twee zouden elkaar kunnen kennen uit de jaren ’80. Alleen leek Paul even te zijn vergeten dat Angela niet in Luv’ zat, maar in de Dolly Dots. Maar dit zorgde wel even voor een hilarisch momentje. Niet veel later begon Lynda te zingen. Het enige positieve aan deze act was het kleurrijke jasje, met lampjes. Dat dan wel weer. Helaas waren de juryleden niet tevreden over de stem van Lynda, dus kon ze meteen weer naar huis.

Goochelaar Michael (Magic Mike) betoverde de juryleden. Hij wilde zijn act graag onder de neuzen van de juryleden laten zien. Nou wat kon hij goed toveren hé? Magic Mike was heel erg goed bezig. Alleen Dan vond dat het een vrij lange act was. Je vroeg je wel elke keer af, hoe doet hij dat nou?! Toch wilden de juryleden meer van Magic Mike zien. Dus is ook hij door naar de volgende ronde. Alleen moet hij wel iets meer showbizz er aan toevoegen. Misschien een leuke assistente om door midden te zagen?

De avond werd afgesloten door Shinshan, een danser. Deze zestienjarige jongen wilde een dans uitvoeren voor zijn moeder. Hij liet zien wat hij allemaal kon. Het was geen dans, het was een verhaal, die hij dansbaar liet zien. Dan was zichtbaar geroerd door deze dansact. Het was een voorstelling en geen auditie. Je zou verwachten dat Dan op de Golden Buzzer zou drukken. Maar die kans ging aan zijn neus voorbij. Angela drukte namelijk op die speciale knop! Shinshan plaatste zich hiermee direct naar de liveshow, dus hem gaan wij zeker terug zien.

Naast Paul is ook Humberto Tan nieuw bij HGT. Hij is de steun en toeverlaat voor de kandidaten. Dit doet hij op geheel eigen wijze. Het is even wennen om Humberto nu bij HGT te zien. Stiekem mis je Robbert ten Brink, die de talentenjacht jaren gepresenteerd heeft. Later nam Johnny de Mol het over, maar nu is het de beurt aan Humberto. Al met al is het tiende seizoen van HGT heel leuk en gezellig van start gegaan. Paul mag zeker blijven als jurylid! 

Tot volgende week!

Holland’s Got Talent is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: BNNVARA / John Kramer

Geef een reactie