Holland’s Got Talent 2019: Wicked

Het was vanavond alweer tijd voor de derde halve finale van Holland’s Got Talent (HGT). In totaal streden er tien acts om een plek in de grote finale. Maar welke act is er goed genoeg voor die spannende finale? Nou ik heb zelf enorm genoten van de stem van Sanne. Zij wist in Zwolle een spetterend optreden te geven. Haar stem past echt in een musical, zij heeft een enorm groot bereik.

Vanavond zong ze een nummer uit de musical Wicked. Ze werd zelfs nog omhoog gehesen. In de lucht maakte ze een fantastisch mooie uithaal met haar stem. Je moet ervan houden, maar qua stem is zij de beste zangeres van deze halve finale. Ik heb hier enorm van genoten. Dus hup naar die finale Sanne!

Ook Mannes wist indruk te maken. Hij zong een heel gevoelig nummer. Daarnaast begeleidde hij zichzelf op de piano. De hele zaal was doodstil, iedereen genoot van de stem van Mannes. Hij stond dan ook meer dan terecht in de halve finale. Hem gun ik ook wel een plek in de finale. Alleen zijn er wel meer goede acts.

Neem als voorbeeld de dansgroep WildCats. Die maakten er echt een mooi optreden van De muziekkeuze was heel erg goed gekozen. Alles leek te kloppen aan het optreden. Hier werd ik als kijker nu vrolijk van. Of dat voldoende is voor een finaleplek, is nog maar even de vraag. Want dansacts zijn er ook al veel.

Bob en Jaïr dansten ook er goed. Alleen maakte Bob een kleine valpartij. Gelukkig herpakte hij zich snel en kon de act goed afmaken. De muziekkeuze is weer heel goed gekozen door dit danskoppel. Dansgroep M.O.V.E. deed het ook heel goed. Zij mochten deze halve finale afsluiten. Ik vond deze dansgroep wel de minste van de avond. Ze deden het wel goed, maar ik vond het niet spectaculair genoeg.

Adinda mocht optreden met haar viool. Ondertussen kreeg zij onder andere begeleiding van haar broer op de gitaar. Het werd een aardig optreden. De jonge Adinda is ontzettend muzikaal, dat hoor je direct. Alleen miste ik iets qua stem. Bij een instrument is het ook wel fijn om een stem te horen. Maar daar leek Adinda wel bewust voor de kiezen om het niet te doen. Dat mag natuurlijk ook, alleen maakt dat een kans op de finale wel een stuk kleiner, denk ik.

Chimène kreeg in Zwolle een Golden Ticket van Chantal. Hiermee wist zij zich automatisch te plaatsen voor de halve finale. Haar optreden was meer dan bijzonder. Haar stem was heel gevoelig en klonk heel mooi. Ook haar achtergrond was heel mooi opgebouwd, met allemaal brandende kaarsen. Hier is echt over nagedacht. Alleen is de stem van Chimène beter dan die van Sanne?

Om heel eerlijk te zijn vind ik de stem van Sanne een stuk beter. Misschien kwam het ook wel door de keuze van het nummer. De uithaal van Sanne bezorgde mij kippenvel. Ik houd niet eens zoveel van musicals, maar ik weet wel wat muziek kan doen. Sanne mag zeker naar die finale. Als ik zou mogen stemmen, dan zou ik zeker op haar stemmen.

De twee mindere acts van vanavond vond ik Wushu Team en Virgil. Het waren acts die niet echt in de halve finale thuishoorden. Waarom zij toch meededen is voor mij een groot raadsel. Voor de variatie is het natuurlijk wel goed. Vooral de zwaardvechtende mensen vond ik niet heel bijzonder. Die zou ik ook zeker niet naar de halve finale gestuurd hebben.

De paal van Virgil bewoog mij net iets teveel. Ik was echt bang dat de paal, waar hij aan vast zat, zou gaan breken. Het was niet echt een act. Het was meer een soort truc. Dat neemt niet weg, dat het heel goed was. Misschien leuk voor een circus, maar niet voor HGT.

Dus als ik het voor het zeggen had, dan zou ik Sanne en Mannes doorlaten naar de finale. Maar de jury koos toch even anders. Sanne lieten zij gelukkig wel door! Zij staat dus over twee weken in de finale. De andere finalist is niet Mannes, maar Adinda. Ja ik ben net zo verbaasds als ieder ander. Hoe kunnen ze haar nu doorlaten? Er zijn andere acts met meer talent in huis. Maar goed, toch ben ik ook wel benieuwd wat ze in de finale laat zien. Misschien toch iets met zang?

Holland’s Got Talent is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL

Geef een reactie