Holland’s Got Talent start met tiende seizoen

De eerste zaterdagavond van RTL 4 start meteen goed. Vanavond is namelijk de start van het tiende seizoen van Holland’s Got Talent. Om 20.00 uur is de talentenjacht vol bijzondere acts weer wekelijks te zien bij de commerciële zender. Zo komen er zangers, dansers, acrobaten, goochelaars en acts die je nergens anders zult zien.

De acts moeten zich bewijzen voor de viertallige jury. In dit tiende seizoen is wel iets veranderd aan de samenstelling. Zo zit Paul de Leeuw nu op de plek van Gordon. Die zit sinds het begin van dit jaar bij SBS6. Naast Paul zit Chantal Janzen gevolgd door Dan Karaty en Angela Groothuizen. Holland’s Got Talent heeft ook een nieuwe presentator; Humberto Tan. Hij neemt hierbij het stokje over van Johnny de Mol, die ook overstapte naar SBS6.

Het is vervolgens aan de jury of een act goed genoeg is of juist niet. Door op een rode knop te drukken verschijnt er een groot rood kruis boven de kandidaat. Wanneer een kandidaat vier rode kruizen boven zich heeft hangen is het over en uit. Maar er is ook een Golden Buzzer, waar ieder jurylid één keer op mag drukken. Met deze Golden Buzzer kan een act, die het jurylid heel bijzonder vindt, meteen door naar de liveshows.

De opnames van de audities waren wederom in theater De Spiegel in Zwolle. Veel mensen waren getuige van de meest uitéénlopende acts. Het gaan bijzondere weken worden bij RTL 4. Want aan talent is nog lang geen gebrek. Er waren meerdere dagen voor nodig om iedereen voor de jury te kunnen krijgen. Helaas kon niet iedere kandidaat tegen de kritiek van de juryleden. Dit leverde hilarische momenten op tijdens de opnames.

Naast Holland’s Got Talent start vanavond ook een nieuw seizoen van Wie ben ik? Het spelprogramma van Wendy van Dijk is direct na de talentenjacht te zien. De teamcaptains van dit seizoen zijn wederom Ruben Nicolaï en Tijl Beckand. Zij moeten weer zien te raden wie, wat én waar zij zijn.

Holland’s Got Talent is vanaf vanavond weer iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.
Wie ben ik? is vanaf vanavond weer iedere zaterdagavond om 22.00 uur te zien bij RTL 4. 

Foto: William Rutten

Geef een reactie