Humberto Tan begint aan laatste week RTL Late Night

RTL-presentator Humberto Tan begint aan zijn laatste week RTL Late Night. Na vijf seizoenen en ruim duizend afleveringen moet Humberto Tan noodgedwongen afscheid van de talkshow.

Begint dit jaar maakte RTL bekend dat RTL hem gaat vervangen door Twan Huys, die de overstap maakte van de NPO naar RTL. ‘Ik ga stoppen met RTL Late Night. Dat is niet op eigen verzoek, dat is op verzoek van de leiding van RTL 4”, maakte Humberto zijn vertrek in februari bekend. ‘Ik ben het niet met die beslissing eens, ik respecteer die beslissing wel.”

Huys die vanaf september het stokje van Tan overneemt zou het programma journalistieker gaan maken. Twan Huys was 25 jaar lang presentator bij de publieke omroep, eind april praatte hij voor het laatst Nieuwsuur aan elkaar. RTL Late Night neemt vanaf september ook afscheid van NH hotel in Amsterdam, het programma verplaatst naar de studio in Amsterdam Zuid.

Het vertrek van Humberto gaat niet stilletjes voorbij. In zijn laatste vijf afleveringen wordt de presentator compleet verrast. “Een kwartier voor de uitzending kom ik binnen, ga ik zitten en dan zie ik wie er zijn”, zei hij eerder op 538. Ondanks zijn gedwongen einde bij RTL Late Night besloot Humberto RTL trouw te blijven. Hij tekende afgelopen week een nieuw contract bij het mediabedrijf, waar hij onder andere Holland’s Got Talent en Dance Dance Dance zal gaan presenteren.

Foto: RTL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *