Humberto Tan en Luuk Ikink weer samen in één programma

Zaterdagavond zijn Humberto Tan en Luuk Ikink samen te zien in een nieuw spelprogramma. Zij zullen samen te zien zijn in Ondertussen in Nederland. In het spelprogramma draait het allemaal om de twaalf provincies van ons land. Wat betekent bijvoorbeeld de Gelderse uitdrukking ‘snoetenspek’? Waar ligt het land van de Maas en Waal dat bezongen worden door Boudewijn de Groot?

Iedere week gaan twee teams de strijd met elkaar aan. Het ene team bestaat ut BN’ers en het andere team uit gewone Nederlanders. Het doel van het spel is zovele mogelijk provincies te veroveren en deze tijdens de allesbepalende finale te behouden. Het team met de meeste provincies wint het spel.

Het team van BN’ers wordt iedere week geleid door een wisselende teamcaptain. Zo komen onder andere Frans Duijts (Gelderland), Bertie Steur (Zeeland), Dave von Raven (Zuid-Holland), Rick Paul van Mulligen (Groningen), Rintje Ritsma (Friesland) en Jamie Trenité (Noord-Holland) te zien zijn. Het team met gewone Nederlanders krijgt hulp van Martijn Koning.

Het is voor het eerst in lange tijd dat Humberto en Luuk weer samenwerken. De twee kennen elkaar van de talkshow RTL Late Night. Luuk verruilde de late avond voor de vooravond. Hij is nu inmiddels een vast gezicht van RTL Boulevard. Humberto moest later stoppen met zijn ‘late night’. Hij werd vervangen door Twan Huys, die inmiddels ook al weer gestopt is.

Later was Humberto nog wel het gezicht van Holland’s Got Talent, Dance Dance Dance en van het voetbalprogramma VTBL. Daar komt nu, Ondertussen in Nederland, bij. Aan de promo te zien, heeft wel iets weg van Ik hou van Holland. Dat programma van Linda de Mol is inmiddels verhuisd naar SBS6.

Direct na Ondertussen in Nederland is Robert ten Brink terug met zijn weekendquiz. Onder de nieuwe naam, Bankgiroloterij Miljonairs, stelt Robert weer vijftien vragen. Het is aan de kandidaat om de vragen goed te beantwoorden. Na vijftien goede vragen maakt de kandidaat kans op één miljoen euro.

Ondertussen in Nederland is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.
Bankgiroloterij Miljonairs is iedere zaterdagavond om 21.45 uur te zien bij RTL 4.

Foto: William Rutten

Geef een reactie