Ik hou van Holland keert terug bij SBS6

Het populaire spelprogramma van Linda de Mol, Ik hou van Holland, maakt een comeback op televisie. Dat nieuws werd maandag bekend gemaakt in 6 Inside. Het spelprogramma was jarenlang een groot succes bij RTL 4. Maar nu zal het te zien zijn bij SBS6, de zender van Linda’s broer, John de Mol.

Linda neemt haar teamcaptains, Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis gewoon mee. Bij RTL was Linda even klaar met het spelprogramma. Ze kwam toen met Oh wat een jaar! wat een soort opvolger werd voor Ik hou van Holland. Dat programma lijkt Linda niet mee te kunnen nemen naar SBS.

Eerder dit jaar maakte Linda de overstap van RTL naar SBS. Voor de zender van haar broer zal ze naast Ik hou van Holland, ook programma’s als Miljoenenjacht en Linda’s Zomer Week presenteren. Haar andere programma’s, Oh wat een jaar! en Weet ik veel? Blijven mogelijk bij RTL. In een verklaring liet RTL weten dat ze ‘klaar’ waren met Ik hou van Holland.

Wanneer Ik hou van Holland weer te zien is, is nog onduidelijk. Bij RTL was het spelprogramma van 2008 tot 2016 te zien op de zaterdagavond van RTL. Daarnaast verschenen er ook vaak speciale afleveringen rondom de jaarwisseling. Of dat dit jaar ook weer gaat gebeuren is ook nog niet helemaal duidelijk.

In Ik hou van Holland strijden twee teams tegenover elkaar. In verschillende rondes wordt de algemene kennis over Nederland getest. Zo moesten de teams woorden spellen, plaatsnamen raden, liedjes raden en inschatten hoe de Nederlanders ergens over denken. Het leverde vaak hilarische televisie op.

Foto: RTL

Geef een reactie