Ingrijpende veranderingen in nieuw seizoen ‘So You Think You Can Dance’

ImageProxy (17)De populaire RTL 5-show ‘So You Think You Can Dance’ beleeft vanaf zondag 1 september het jubileumjaar voor de Lage Landen. In deze vijfde editie voor Nederland en België, waarin juryleden Euvgenia Parakhina, Dan Karaty, Ish en Jan Kooijman samen met de kijkers op zoek gaan naar de meest favoriete danser van de Lage Landen, zijn er naast vaste onderdelen ook enkele ingrijpende veranderingen aangebracht.

Zo gaan de dansers die de eerste auditieronde overleven meteen door naar een nieuw onderdeel; de final auditions. Hier moeten ze de jury verpletteren met een tweede, nog betere, auditie. Een andere wijziging is dat elk jurylid bij de eerste audities een golden ticket in zijn bezit heeft. Met dit ticket kunnen ze afzonderlijk van elkaar bepalen welke topdanser rechtstreeks doorgaat naar de buitenlandse bootcamp. De uitverkoren deelnemers met zo’n golden ticket in the pocket slaan de final auditionronde dus over.

De bestemming van de buitenlandse bootcamp blijft nog even geheim, maar zeker is dat de dansers één van de oudste, moeilijkste en meest mysterieuze dansen van het Europese vasteland moeten gaan aanleren. Op basis van een spannende eindproef bepaalt de jury daar welke achttien toptalenten doorgaan naar de spectaculaire liveshows.

Presentatie van het programma is in handen van Dennis Weening en An Lemmens.

Uitzending
Vanaf zondag 1 september wekelijks om 20.00 uur bij RTL 5

Geef een reactie