It Takes 2: Eerste indruk

Eindelijk is het weer zo ver. It Takes 2 is begonnen aan haar nieuwe seizoen. Negen Bekende Nederlanders (BN-ers) gaan de muzikale strijd met elkaar aan. In deze eerste aflevering mogen alles negen BN-ers blijven. Zij worden in deze eerste aflevering aan een coach gekoppeld.

De drie coaches van dit jaar zijn; Trijntje Oosterhuis, Romy Monteiro en Marcel (van Direct). De drie juryleden zijn dit jaar; Gerard Ekdom, Angela Groothuizen en Ronnie Flex. Vooral de coaches zijn heel benieuwd welke BN-ers er in hun team komt. 

Als eerste mocht Leo op het podium staan. Hij is bekend van Komt Een Man Bij De Dokter. Maar nu wilde de acteur ook eens gaan zingen. Hij zong het nummer Mind Made Up. Dat ging hem bijzonder goed af. Zijn stem was goed, het klonk vrolijk en vooral niet vals. De juryleden waren ook bijzonder positief over dit eerste optreden van de avond.

Het tweede optreden was voor Robin. Zij is vooral bekend van GTST. Maar naast acteren en dansen (ze won met Buddy Vedder het dansprogramma Dance Dance Dance), wilde zij ook gaan zingen. Zij zong het nummer I Don’t Need A Man. Het werd een optreden vol energie. Wederom waren de juryleden aardig positief over het optreden van Robin. Waarschijnlijk kan Robin wel eens ver komen in deze zangwedstrijd.

Het derde optreden was voor Bert. De presentator is bekend van het programma Het Familiediner. Maar nu wilde hij ook wel eens gaan zingen. Toch zou het beter zijn om dit niet te doen. Bert is een hele aardige man, maar zingen kan hij niet echt heel goed. Ik vond het vooral dapper van Bert om het toch te doen. Jurylid Gerard vond het ook dapper, wat ik dan wel weer bijzonder vond.

Nu de ‘eerste ronde’ erop zit, mogen de coaches een keuze maken. Wie willen zij in hun team hebben? Trijntje mocht als eerste kiezen. Zij koos voor Leo. Marcel mocht als tweede kiezen. Hij koos voor Robin. Romy mocht helaas niet kiezen en kreeg automatisch Bert in haar team.

Tijd voor de tweede ronde. Als eerste mocht Eva het podium op. Zij is bekend van onder meer het Klokhuis en als radio dj. Zij koos ervoor om het nummer American Boy te zingen. Dat deed zij op geheel eigen wijze. Haar stem is heel bijzonder en zou zo op de radio passen. Het klonk wel een beetje soul achtig. Ook jurylid Angela is fan van haar stem.

Als tweede mocht Marieke het podium op. Zij is nu vooral bekend van RTL Boulevard. Zij was behoorlijk zenuwachtig gaf ze aan. Maar haar stem is helemaal niet slecht. Het klonk heel erg goed. Ze stond zelfverzekerd, in haar blauwe jurk, op het podium. Ze zong het kleine en gevoelige nummer Jij Bent De Liefde. De jury was ook aardig positief over dit optreden.

Het derde optreden was er voor de Belgische Evi. Zij heeft ruim een maand de ochtendshow van radiozender Qmusic op zich genomen. Nu vond ze het tijd om weer eens te gaan zingen. Zij zong het nummer Love Song. Het klonk helemaal niet slecht. Haar stem zou het goed doen op de radio. Dan bedoel ik natuurlijk haar zangstem, niet haar eigen stem. Ook de jury was heel erg positief. Zo zei Angela bijvoorbeeld dat Evi een mooi stemgeluid heeft.

Tijd voor het tweede keuze moment. Dit keer mocht Romy als eerste een keuze maken. Zij koos voor de stem van Eva. Trijntje mocht als tweede kiezen. Zij koos namelijk voor de stem van Marieke. Daarmee kreeg Marcel automatisch Evi in zijn team. 

Tijd voor de derde én laatste ronde van deze avond. Als eerste mocht Mika, bekend van Koffietijd (ik wist het niet), het podium op. Hij zong het mooie nummer Someone Like Me. Dat deed op geheel eigen wijze. Hij zong het heel mooi en met gevoel. Hij droomde zelf over een duet met Ronnie Flex… De jury was wederom aardig positief over dit optreden.

Het tweede optreden was er voor Dionne. Dan niet de Dionne van het NOS Journaal, maar een vlogster. Haar stem deed mij meteen denken aan Joss Stone. Zij maakt bijzondere soulmuziek. Het was een gevoelig optreden. Jurylid Gerard vond de stem van Dionne top. Zij zong overigens het nummer Issues.

Als laatste kwam Jörgen het podium op. Het neefje van Tante Es zong het nummer Human. Wat een stem heeft Jörgen zeg! Voor mij echt dé verrassing van deze avond. Het beste komt altijd als laatste! Het klonk alsof Jörgen niets anders doet! Het klonk allemaal heel erg soul achtig. De jury was enorm onder de indruk van deze stem. Ook de coaches waren bijzonder positief over dit optreden.

Nu is het aan de coaches om voor de derde keer te kiezen. Dit keer mocht Marcel als eerste kiezen. Hij koos ervoor om Dionne in zijn team op te nemen. Romy had de tweede keuze. Zij koos voor Mika. Daardoor belandde Jörgen automatisch in het team van Trijntje.

De eerste aflevering zit er nu op. Vanaf volgende week gaat de muzikale strijd pas echt beginnen! De teams zijn nu gevormd. Dus de zangwedstrijd kan nu echt van start. Hieronder nog even een overzicht wie in welk team zit;

Team Marcel: Dionne, Evi en Robin.
Team Trijntje: Leo, Marieke en Jörgen.
Team Romy: Bert, Eva en Mika. 

It Takes 2 is iedere zaterdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Set Vexy Productions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *