It Takes 2: Quiet @ Copacabana?!

Zaterdagavond was het weer tijd voor It Takes 2. In deze derde aflevering waren er nog maar acht Bekende Nederlanders over. Vorige week viel het doek voor Bert. Maar wie moet er vanavond het podium verlaten? Voor wie is het na vanavond over en uit. Het wordt hoe dan ook weer een muzikale avond. De avond werd meteen al bijzonder zomers geopend.

Zo stond Jörgen als eerste klaar met Trijntje. Samen zongen zij het nummer Copacabana. Een heel bijzondere keuze, maar wel een hele goede keuze. De stem van Jörgen kwam uitstekend tot zijn recht. Als een echte zanger stond hij dan ook op het podium. Iedere week geniet ik meer van de stem van Jörgen. De jury vond het ook allemaal bijzonder goed. Gerard en Ronnie gaven beiden een 8. Angela was positiever en gaf een 8,5. In totaal scoorde Jörgen 24,5 punten!

Als tweede stond Robin op het podium. Zij zong weer met haar coach Marcel. Samen zongen ze het rustige en gevoelige nummer Stay. De stem van Marcel kwam meer tot zijn recht. Robin bleef hierdoor een beetje achter. Het viel eerlijk gezegd een beetje tegen. Misschien was dit niet het juiste nummer om te zingen. Daarnaast maakte Robin ook nog twee keer reclame voor een SBS6 programma… wat ik niet erg gepast vond. Van de jury kreeg Robin drie keer een 7,5. In totaal scoorde Robin daarmee 22,5 punten.

Eva en Romy waren als derde aan de beurt. Zij zongen samen net nummer No Air. De stem van Eva klinkt heel erg goed. Samen met Romy is het alsof zij al jaren samen zingen. Alles paste bij elkaar en alles liep heel goed in elkaar over. Zelf vonden Eva en Romy het ook goed gaan. Eva kan nog wel eens ver gaan komen. Aan de punten zal het zeker niet liggen. Gerard en Ronnie gaven beiden een 9 en Angela gaf een 9,5. In totaal scoorde Eva 27,5 punten!

Marieke en Trijntje namen het stokje over. Deze week wilde Marieke graag een Nederlandstalig nummer zingen. Zi zongen samen het nummer Dominique, die normaal gezongen wordt door Anouk. Dit nummer vind ik zelf niet heel erg bijzonder. Dit optreden was ook niet heel erg bijzonder. Marieke kan beter in het Engels zingen. De jury was voorzichtig met haar punten. Met drie keer een 7 scoorde Marieke in totaal 21,0 punten.

Daarna werd het even rustig in de studio. It’s Oh So Quiet werd gezongen door Evi en Marcel. Het begon allemaal heel stilletjes. Maar er zaten ook een paar uptempo stukjes in. De opbouw was heel goed in dit nummer. Maar de stem van Marcel… wat is die goed! Ik word iedere week ook meer en meer fan van zijn stem. De jury was weer heel positief. Gerard, Angela en Ronnie gaven alle drie een 8. Daardoor scoorde Evi 24,0 punten!

Bij het zesde optreden gingen de voeten weer van de vloer. Leo zong samen met Trijntje het nummer Viva La Vida. De stem van Leo lijkt iedere week te groeien. Het was een fijn optreden. De jury was een beetje verdeeld met haar punten. Zo gaf Gerard een 7,5, Angela gaf een 8,5 en Ronnie gaf een 8. Bij elkaar scoorde Leo 24,0 punten, evenveel als Evi.

Het zevende optreden was er voor Mika. Hij wilde dolgraag Pillowtalk zingen met Romy. De zangstem van Mika is echt een hele mooie stem. Ik kan iedere week genieten van de stem van Mika. Maar in combinatie met Romy is het helemaal té gek. Alleen vond ik de punten van de jury vrij laag. Alle drie de juryleden gaven een 7,5. Daarmee scoorde Mika 22,5 punten.

De avond werd afgesloten door Dionne en Marcel. Het beste komt vaak als laatste. In dit geval kan dat wel aardig kloppen. De stem van Dionne is gewoon super goed. Daar kan nu niemand mee omheen. Samen zongen zij het nummer Best Fake Smile. Wederom kwam de stem van Marcel heel goed tot zijn recht. Maar het gaat nu niet om Marcel. Hij zou van mij drie tienen krijgen. Maar de jury moest Dionne beoordelen en deed dat dan ook met drie keer een 9. In totaal kwam Dionne uit op 27,0 punten.

Nu zitten alle acht de optredens erop. Robin, Marieke en Mika zaten in de ‘gevaren-zone’. Als ik het voor het zeggen had dan zou ik Marieke naar huis hebben gestuurd. Maar tot mijn verbazing wist Marieke zich te plaatsen voor de aflevering van volgende week. Het ging even tussen Robin en Mika. Met maar één punt verschil wist Mika het te winnen van Robin. Hij is volgende week weer te zien. Voor Robin valt helaas het doek. 

Volgende week is It Takes 2 terug met nog zeven Bekende Nederlanders. Het team van Romy bestaat nog steeds uit Eva en Mika. Het team van Marel bestaat nu nog uit Evi en Dionne. Het team van Trijntje is nog helemaal compleet en bestaat uit Jörgen, Marieke en Leo.  

It Takes 2 is iedere zaterdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: William Rutten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *