Jack Spijkerman stopt met tv

Jack SpijkermanJack Spijkerman stopt met het maken van televisie, dat heeft hij maandag in De Telegraaf gezegd. De voelbalquiz Koning Voetbal die in hij 2014 presenteerde op RTL7 was zijn laatste programma. “Ik ben uit mezelf gestopt met televisie en ik kom niet meer terug”, zegt de oud-RTL4-presentator.

Spijkerman wilde eigenlijk eerder al stoppen met het maken van televisie, maar kon RTL7’s Koning Voetbal niet afslaan. “Eigenlijk was ik al zover toen RTL met Koning Voetbal kwam, maar dat programma vond ik zo op mijn lijf geschreven, dat ik het gewoonweg niet kon weigeren”, vervolgt hij.

Nu de populaire voetbalquiz volgens hem niet meer terugkomt, zegt hij de tv-wereld definitief vaarwel. “Zeker nu Wilfred Genee al Matchwinner heeft. Ik denk dat in zijn contract staat dat hij ook een spelshow over voetbal moet maken… en dat snap ik heel goed met iemand van zijn statuur.”

Jack vervolgt: “Maar dat houdt in dat Koning Voetbal niet meer terugkomt en mijn afscheid van televisie nu daar is. Definitief, ja.” Hij heeft geen moeite om na jaren presenteren afscheid te nemen van de televisie. “En nee, dat vind ik helemaal niet erg na al die jaren”, vervolgt Spijkerman.

Jack Spijkerman was in het verleden de presentator van Kopspijkers, destijds het meest bekeken amusementsprogramma van de Publieke Omroep met op het hoogtepunt 3,6 miljoen kijkers. Het VARA-programma stopte omdat Jack overstapte naar Talpa. Daarna ging hij aan de slag voor RTL.

Bekijk Koning Voetbal op TVblik.nl/koning-voetbal

Geef een reactie