Jan Slagter noemt ophef rond Nieuwsshow een misverstand

Jan Slagter noemt de ophef over het verdwijnen van de Nieuwsshow van AVROTROS een misverstand. “Iedere omroep kan op een tijdslot intekenen”, zegt Slager op NPO Radio 1. “Het is geen wet dat een tijdslot ook bij een vaste omroep hoort. Wij hebben een aanvraag gedaan met een omschrijving erbij van wat wij willen doen. En de NPO heeft gekozen voor ons voorstel.”

Omroep Max neemt de het tijdslot van de Nieuwsshow over en daarmee neemt de omroep de redactie en presentatoren van het programma Peter de Bie en Mieke van der Weij over.

Slagter laat weten dat dit soort situaties zich vaker doen. “Wij hadden ooit een succesvol wijnprogramma met Ilja Gort op NPO 2. En dat programma werd ineens van de ene producent naar de andere overgeheveld en werd overgenomen door AVROTROS. Ik heb daar toen ook geen ophef over gemaakt. You win some, you lose some. Iedereen doet nu net of dat iedere week gebeurd, maar dat is niet zo. Uiteindelijk gaat het erom dat de luisteraar het beste programma krijgt. En dat is de keuze geweest.”

AVROTROS laat weten stappen te ondernemen tegen de nieuwe plannen van de NPO. “Het is hun goed recht om naar die commissie te stappen. Ook wel een beetje tamtam, want nu praat iedereen erover. Een conflict met presentatoren is geëscaleerd en uiteindelijk zou de luisteraar daar de dupe van zijn en nu blijven zij. Want Mieke en Peter dragen al jaren succesvol dat programma. Maar ik zie de beroepszaak met vertrouwen tegemoet.”

Foto: Omroep Max

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *