Jan Smit: ‘Nog niemand gevonden voor Songfestival’

Het selectiecomité van de Nederlandse inzending voor het Songfestival heeft nog geen inzending voor 2019 gevonden. Terwijl comitélid Daniël Dekker in december nog zei dat er ‘na de kerst’ meer informatie zou komen, zegt comitélid Jan Smit nu dat zij nog geen kandidaat hebben gekozen.

“Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat we nog niemand gevonden hebben”, zegt Smit tegen NU.nl. Het Songfestival vindt over vier maanden plaats, maar volgens de Volendamse zanger is er geen druk. “Je hoeft pas in maart bekend te maken wie er gaat zingen”, vervolgt de zanger.

Het selectiecomité heeft al veel verschillende nummers beluisterd. “Als je het liedje hebt, moet je iemand erbij zoeken. Dat hoeft geen heel bekende Nederlander te zijn. Wij hebben daar in het verleden wel bewust voor gekozen. Het mooiste zou eigenlijk zijn dat elke Nederlander mee mag doen”, aldus Smit.

De afgelopen weken werd Davina Michelle vaak genoemd als mogelijke inzending, maar zij zal Nederland definitief niet gaan vertegenwoordigen. De zangeres laat aan NU.nl weten dat zij het nog te vroeg vindt om mee te doen. “Ik wil eerst ontdekken wie ik zelf ben en welke muziek ik wil maken”, aldus Davina.

Foto: Wikimedia Commons

Geef een reactie