Jan Smit twijfelt over Songfestivaldeelname

ARNHEM-JAN SMIT-CONCERTJan Smit had lange tijd geen oren naar een Songfestivaldeelname, maar is aan het twijfelen gebracht. “Ik moet toch heel eerlijk bekennen dat ik het wel erg leuk vind”, bekent Smit, die het Songfestival dit jaar voor het derde jaar van commentaar voorziet, aan Novum Nieuws.

“Zeg nooit nooit”, zegt Smit over deelname aan Songfestival. Dat een gevestigd artiest als Anoukdit jaar Nederland vertegenwoordigt, heeft geen invloed op een eventuele deelname van de Volendammer. “Ik heb heel veel bewondering voor Anouk, maar daardoor gaat het bij mij niet kriebelen.”

Wel weet Jan hoe hij zijn land zou willen vertegenwoordigen. “Ik schrijf zelf het liedje en verschijn alleen op het podium. Ik sta tenslotte al zestien jaar alleen op het podium.”

Terwijl Smit nog twijfelt over deelname aan het Songfestival, geniet hij van zijn rol als commentator. “Het is superleuk en als het aan mij ligt ga ik nog wel even door.”

Of Jan ook volgend jaar commentaar mag leveren op de inzendingen, is nog maar de vraag. De TROS gaat fuseren met de AVRO, volgend jaar verslaan de omroepen het Songfestival als AvroTros. “We hebben er nog geen afspraken over gemaakt”, zei Smits collega-commentator Daniël Dekker eerder tegen Novum Nieuws.

Geef een reactie