Jinek ontvangt Oranje Leeuwinnen in speciale uitzending

Eva Jinek ontvangt vanavond alle speelsters van het Nederlands vrouwenelftal in een speciale uitzending van Jinek vanuit café Americain op het Leidseplein in Amsterdam. De talkshow staat vanwege het Europees kampioenschap van Oranje volledig in het teken van de Oranjevrouwen.

Na de huldiging van Oranje in Utrecht schuiven in café Americain bondscoach Sarina Wiegman, alle Oranjespelers en de KNVB-staf aan bij Eva Jinek. De presentatrice blikt met onder andere Lieke Martens, Shanice van de Sanden en Sherida Spitse terug op de historische EK-overwinning.

In het publiek zitten familie, vrienden en honderden fans en op het Leidseplein hangen schermen waar toegestroomde Oranjesupporters de uitzending kunnen volgen. Als kers op de taart brengt zanger John de Bever zijn Oranje-versie van Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht ten gehore.

Het Nederlands vrouwenelftal won gisteravond de finale van het EK vrouwenvoetbal met 4-2 van Denemarken. De finale werd bij de NOS gevolgd door 4.111.00 mensen. Vanavond worden de Oranje Leeuwinnen gehuldigd in Utrecht. De huldiging is vanaf 18:50 uur te volgen bij de NOS op NPO 1.

De Oranje-special van Jinek is vanavond, maandag 7 augustus, om 22:20 uur te zien op NPO 1.

Foto: KRO-NCRV

Geef een reactie