Justitie start onderzoek naar aanleiding van tweeluik Moord of Zelfmoord

Justitie Rotterdam start naar aanleiding van een tweeluik van het SBS6-programma Moord of Zelfmoord een onderzoek. De Rotterdamse Officier van Justitie Mr. Ernst Pols heeft aangekondigd naar één van de sterfgevallen uit de uitzendingen een onderzoek in te stellen. Een bejaarde vrouw wordt hierin in verband gebracht met in totaal vijf sterfgevallen.

Kees van der Spek startte samen met zijn redactie een onderzoek naar een zelfmoord in 2002, waarbij betrokkenen en familieleden in de richting van de nieuwe vriendin van het slachtoffer wezen.

“Nader onderzoek wees uit dat haar naam ook genoemd werd bij een ander sterfgeval in de regio, en dat was nog maar het begin. Bij vier van de overledenen bleken er getuigenissen en aanwijzingen te zijn die doen vermoeden dat de betreffende vrouw betrokken is geweest bij de verschillende sterfgevallen. Zelf heeft ze overigens aangegeven zich niet schuldig te hebben gemaakt aan enig strafbaar feit”, aldus Kees van der Spek.

Kees van der Spek: “De sterfgevallen zijn nooit eerder met elkaar in verband gebracht en elke keer zonder voorkennis apart bekeken. Vermoedelijk omdat ze zich in een tijdsbestek van 15 jaar, op verschillende plekken in Nederland en Hongarije, hebben voorgedaan. Met betrekking tot één van de sterfgevallen beschikken we over een video-opname waarop de hoogbejaarde, zieke echtgenoot van de vrouw verklaart dat hij door haar wordt geslagen en dat hij ervan overtuigd is dat ze hem wil ombrengen. Een week na deze opname sterft de man in haar bijzijn.”

De tweeluik van Moord of Zelfmoord is donderdag 8 en donderdag 15 februari om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Foto: SBS6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *